Néhány településen hatalmas a tolongás a képviselői helyekért

HírKlikk 2024. május 18. 06:20 2024. máj. 18. 06:20

A legtöbb egyéni listás jelölt a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Tiszaburán indul az önkormányzati választáson, itt 51 egyéni listás jelöltet vettek nyilvántartásba a hat képviselői helyre.

A tízezer lakosúnál kisebb településeken a jelölteket úgynevezett egyéni listán választják meg június 9-én, a választópolgárnak annyi szavazata van, ahány fős képviselő-testületet kell választani.

A „rekorder" a Nemzeti Választási Iroda hivatalos tájékoztató oldala, a www.valasztas.hu péntek reggeli adatai szerint a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Tiszabura, ahol 51 jelöltet vettek nyilvántartásba. A Heves vármegyei Halmajugrán 46 jelölt verseng a hat képviselői helyért, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nagykállón pedig 42 a nyolc képviselői helyért.

Az NVI péntek reggeli adatai szerint Kunmadarason 39, Szendrőládon 37, Alsószentmártonban és Kunhegyesen 36-36, Kázsmárkon és Nyírmadán 35-35 jelölt indul.

Összesen 26 olyan település van, ahol 30, vagy annál több egyéni listás jelölt indul a képviselő-választáson.

Öt évvel ezelőtt a legtöbb egyéni listás jelölt, 49, a Békés vármegyei Kunágotán indult.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom