„Nem Brüsszelt kell megállítani, hanem a vírust!"

HírKlikk 2020. november 30. 14:57 2020. nov. 30. 14:57

„Mi lenne, ha most az egyszer egy valódi ellenség – a vírus, és a megélhetési válság – ellen folytatnánk szabadságharcot? – kérdezte a fideszes képviselőktől Tóth Bertalan hétfőn, napirend előtti felszólalásában a Parlamentben. A szocialista politikus hangsúlyozta: nem Brüsszelt kell megállítani, hanem a vírust.

Tóth Bertalan felszólalásában felhívta a figyelmet, hogy miközben háromezren már belehatlak a koronavírus-fertőzésbe, 84 százalékkal több fertőzöttet ápolnak kórházban és rohamosan növekszik a napi új fertőzöttek száma, a fideszes képviselők csupán a közpénzek ellopásával, a választójogi törvény átírásával és a magyar emberek eladósításával foglalkoznak.

„De mit is csinálnak a fideszes képviselők, politikusok járvány idején? Cirkuszt és színházat. Kerül, amibe kerül! Végül is nem ők fizetik a végén a számlát, hanem mi, mindannyian!" – mondta Tóth Bertalan, majd hozzátette:

– a Fidesz-rezsim egyik EP-képviselője, Deutsch Tamás a Gestapóhoz hasonlítja az Európai Uniót, a másik EP-képviselője erre lemond;

– a Fidesz-rezsim fő kultúrharcosa, Demeter Szilárd gázkamrázva nácizik;

– az állampárt egészségügyért felelős minisztere, Kásler Miklós elmondja, hogy a Fidesz-rezsim mindent jól csinált, a járvány terjedéséért az emberek a felelősek;

– a miniszterelnök pedig minden pénteken bemegy a rádióba, ott elmondja, hogy „Soros”, meg elmondja, hogy nagy a baj, és aztán széttárja a kezét! Esetleg még szomorkodik az idei síszezon tönkretételén, és felhívja az emberek figyelmét, hogy most ne akarjanak síelni menni.

Ma, amikor a járványban 10 percenként meghal egy ember, nem a síelés a magyar emberek legnagyobb problémája

– tette hozzá az MSZP-s politikus. Tóth Bertalan kiemelte: az embereknek a túléléshez biztosíték kell, nem ígéret!

– legyen tömeges és ingyenes szűrés, érdemi kontaktkutatás!
– legyen 100 százalékos táppénz a megfertőzötteknek!
– adjanak érdemi segítséget a megélhetéshez a családoknak, az időseknek, a vállalkozóknak, a munkanélkülieknek.

– sorolta Tóth Bertalan.