"Nem ért véget a migrációs válság"

HírKlikk 2019. április 7. 18:54 2019. ápr. 7. 18:54

Pócza István, az Alapjogokért Központ vezető elemzője szerint Európa válaszút előtt áll, és nem szabad továbbmennie azon az úton, amelyre ráállították főleg liberális - magukat néha konzervatívnak nevező - politikusok: a befogadás, a migráció, és innentől kezdve "a keresztény kultúra önfelszámolásának" útjára.

Pócza István vasárnap az M1 aktuális csatornán azt is hangsúlyozta: aki szerint a májusi európai parlamenti (EP)-választásoknak nem kiemelt témája a migráció, "az hazudik, vagy a saját politikai pecsenyéjét sütögeti". 

Szerinte a migráció és a terrorizmus problémája továbbvezet a keresztény kultúra megvédésének kérdéséhez; erre hívta fel Orbán Viktor miniszterelnök is a figyelmet, ez lesz az ő célkitűzése nem csupán az EP-választási kampányban, hanem a következő ciklusban is.

Pócza István beszélt arról is, hogy bizonyos EU-s tisztségviselők álláspontjával szemben nem ért véget a migrációs válság, minden jel arra mutat, hogy továbbra is folytatódik. A Görögországban szerveződő "migránskaravánnal" kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy erőszakos cselekmények történtek a rendőrökkel szemben, és hozzátette: a legnagyobb fenyegetés az, ha egy csapat áttöri a rendőrkordont és elindul, mert annak gyorsan elterjed a híre és csatlakozni akarnak hozzá. Úgy összegzett: szomorú tanulsága az elmúlt időszaknak, hogy az unió külső határainak védelmét nem sikerült megoldani.

Forrás: Hírklikk