Nem mertek a helyi lakosok szemébe nézni a gödi városvezetők

HírKlikk 2023. október 7. 11:30 2023. okt. 7. 11:30

Online közmeghallgatást szervezett a Kammerer Zoltán vezette gödi önkormányzat az akkumulátorgyárral kapcsolatos problémákról. Az önkormányzat az RTL Híradónak azt mondta, „így jóval több kérdésre adhattak” minden részletre kiterjedő választ, „mint egy személyes meghallgatáson”. Ugyanakkor a Göd-ÉRT Egyesület azt mondta, több mint 100 kérdést küldtek be a Samsung akkugyárának bővítésével kapcsolatban, de nem kaptak választ.

A kormány még áprilisban teremtette meg a köz nélküli közmeghallgatások lehetőségét, amivel csütörtök délután a Kammerer Zoltán-féle gödi városvezetés is élt – emlékeztetett a 444. A városvezetás munkatársai így online válogathattak a kérdések közül, és nem kellett szembenézniük az akkumulátorgyárra panaszkodó lakosokkal.

Júniusban az új szabályokat kihasználó Pest Megyei Önkormányzat egy üzenetrögzítős közmeghallgatást tartott a gödieknek a Samsung SDI akkumulátorgyárának bővítéséről. Az üzenetrögzítős közmeghallgatás szabályai így néztek ki: „Kérjük, hogy véleményét maximum három percben foglalja össze, ezt követően a hangposta automatikusan megszakítja a hívást. Amennyiben három percnél több ideig szeretne véleményt nyilvánítani vagy kérdést feltenni, akkor hívja újra a számot.”

Forrás: 444


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom