Nem minden tanár akarja magát teszteltetni az esetleges táppénz miatt

HírKlikk 2020. november 23. 19:45 2020. nov. 23. 19:45

A legtöbben az alacsony táppénz és a gyorstesztek pontatlansága miatt aggódnak.

A Népszava számol be arról, hogy Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke arról számol be, hogy az egyik budapesti iskolában a pedagógusok mintegy öt százalékának pozitív lett a koronavírustesztje. A portál a PSZ-től érdeklődött a hétfőn induló tömeges tesztelések utáni visszajelzésekről.

„A PSZ alapvető álláspontja, hogy minden pedagógus vegyen részt az ingyenes tesztelésben, viselkedjenek felelősen” – mondta Totyik Tamás és elárulta, hogy tudomása szerint, azok, akik nem vállalták a tesztet, azzal indokolták döntésüket, hogy nem akarnak táppénzre menni, ha esetleg kiderülne, hogy fertőzöttek. Voltak olyanok is, akik nem tartják elég megbízhatónak az antigén gyorsteszteket.

Bár Kásler Miklós miniszter korábban azt ígérte, azok a pedagógusok, akik elkapják az új koronavírust, 100 százalékos táppénzt kapnak, a szakszervezet szerint ez továbbra sem valósult meg, az érintettek többsége 60 százalékos juttatást kap, így érthető az anyagi hátrány miatti félelmük.

A tesztelést követően, akiről bebizonyosodik, hogy fertőzött, annak a háziorvosát kell értesítenie, majd tíz napra otthoni karanténba kell vonulnia.

Forrás: Népszava