Nem szerénykedik a kormánypárti sajtó, szerintük már 700 ezer látogatója volt a vadászati világkiállításnak

HírKlikk 2021. szeptember 28. 20:06 2021. szept. 28. 20:06

Óriási az érdeklődés az „Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás iránt az origo.hu keddi cikke szerint.

A portál azt írta: „a baloldali hazugsággyárak" álhíreket terjesztenek a rendezvényről. Azt állítják, hogy senki sem kíváncsi az eseményre, pedig a látogatók száma megközelíti a 700 ezret.

Az origo.hu idézte Bors Richárdot, a rendezvény szakmai igazgatóját, aki a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kedden azt mondta, hogy mivel az eseményt nem csupán a fővárosban tartják, a teljes látogatószám már elérte a 650 ezret. Hozzátette, mintegy 40 állam állított ki a Hungexpón és nagyjából 100 ország képviselteti magát valamilyen formában a programsorozaton.

Jelezte: az állandó kiállítások betekintést nyújtanak a magyar történelembe, ismertetik a különböző élőhelyeket és állatfajokat. Bors Richárd kiemelte, hogy a rendezvényen felépült egy egymillió literes akvárium is, amelybe magyar halfajokat – köztük vizát – telepítettek.

Közölte azt is, hogy a trófeaszemlén – mintegy ötezer négyzetméteren – több ezer trófeát mutatnak be. Fegyverbemutatót is tartanak és meg lehet ismerni a hagyományos vadászati módszereket is.

Hétfőn iskolások mintegy 70 csoportja (3 ezer diák) kereste fel a kiállítást, míg kedden újabb 80 csoportot vártak szintén több ezer kisdiákkal. A programok számukra ingyenesek – tette hozzá.

A baloldal sajtója tehát ismét hazugságokat terjeszt egy sikeres magyar rendezvényről – írta az origo.hu

Forrás: MTI