Nem Tóth Csaba lopta el más kabátját, hanem az övét akarják ellopni

HírKlikk 2021. szeptember 20. 16:25 2021. szept. 20. 16:25

„Nem Tóth Csaba lopta el más kabátját, hanem azt hiszem, az övét akarják ellopni” – mondta Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója és országgyűlési képviselője a Spirit FM Aktuál című műsorában hétfőn.

„Ez egy politikai jellegű, hírbehozó, kabátlopásos eset” – szögezte le a képviselő. „Egyszerű kérdés, hiszen valakinek egy vagyoneleme vagy van, vagy nincsen”.

Molnárt a műsorban Tóth Csaba zuglói szocialista parlamenti képviselőről kérdezték, aki az MSZP-Párbeszéd szövetség jelöltje az előválasztáson a Jobbik támogatásával.

„Tóth Csaba világosan kijelentette, hogy nincs semmilyen alapítványa, nincsen ilyen irodaháza, nincsen ilyen telepe” – mondta Molnár, rámutatva: a tulajdonjog igazolható, „ezért nyilván politikai jellegű támadásról” van szó.

Hogyha Hadházy Ákos független képviselő, aki a Momentum támogatásával indul Tóth ellen Zuglóban az előválasztáson, Tóthról „korrupciót állított és azt állította, hogy Tóth Csaba korrupt politikus, akkor ennek nyilvánvalóan következménye lesz” – jelentette ki az MSZP pártigazgatója.

Mint mondta, a zuglói politikai küzdelem része, hogy az egyik jelöltet támogató miniszterelnök-jelölt nyomás alá próbálja helyezni egy másik párt elnökét, „aki ennek a nyomásnak engedett”, azonban „választ kapott rá, hogy nincsen Tóth Csabának eltitkolt vagyona”.

„Ha nem Tóth Csabáé, hanem másé, akkor erre szerintem választ adtunk” – jelentette ki.

„Innen korrupciógyanús ügyről beszélni szerintem teljesen elvtelen, és kizárólag politikai alapú támadás” – szögezte le.

„Akörül megy a vita, hogy (...) egy vagyonelem valakié vagy nem valakié. Tóth Csabáé vagy nem Tóth Csabáé? Ezt kell eldönteni” – mondta Molnár.

Arra, hogy a Tóthot támogató Jobbik miniszterelnök-jelöltje, Jakab Péter etikai vizsgálatot kezdeményezett Tóth ellen, Molnár azt mondta: az elmúlt napokban „rengeteg” etikai kezdeményezés érkezett, például a Jobbik orosházi képviselője ellen, aki egy előválasztási szavazósátorban instruálni próbálta a szervezőket, és így Molnár szerint „nyíltan megszegte azokat a szabályokat, hogy a jelölt nem lehet benn a sátorban és nem avatkozhat bele az előválasztásba”.

Hadházy szombaton egy közösségi média-bejegyzésben állította: Tóth „eltüntetett a vagyonnyilatkozatából” egy szerinte több száz milliós budapesti gyártelepet és egy irodaépületet azzal, hogy nem vette meg őket, holott cégeinek jelzálogjoga és vételi opciója van rájuk.

Forrás: Hírklikk