Németh Szilárd bajnoknak hazudta magát?

HírKlikk 2019. április 8. 08:18 2019. ápr. 8. 08:18

Németh Szilárd nem tudta megmondani, hogy melyik évben szerezte a birkózó bajnoki címét.

Nincs nyoma annak, hogy Németh szilárd, a Fidesz alelnöke, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke országos serdülő bajnok lett volna – írja a 444.hu, amelynek a cikkét a 168 Óra szemlézte.

Németh Szilárd még 2017-ben a Mandinernek adott egy interjút, amelyben a karfiolfüle hiányát firtató kérdésre úgy válaszolt:

– Magyar bajnok voltam és Budapest-bajnok, igaz, nem felnőtt: utánpótlás. Jól látható törés is azért nincs, mert viszonylag korán abbahagytam.

A 444.hu utánanézett az országos serdülő eredményeknek, de Németh Szilárd nevű bajnokot nem talált. A portálnak adott pénteki interjújában a politikus egyébként úgy nyilatkozott, hogy ő csak Budapest-bajnok volta kijelentése másik része félreírás, arra viszont nem emlékezett, hogy a bajnoki címét melyik évben szerezte. 

– Halvány lila gőzöm sincs. Diákként voltam. '77, '78, '76, azt hiszem, valamikor ekkor lehetett

– válaszolta az erről szóló kérdésre az 1964-es születésű politikus. Elárulta, hogy amikor Csepelen az édesapja unszolására elkezdett versenyezni, a 32  kilogrammos súlycsoportban indult, a bajnoki címét pedig a 38 vagy 41 kilogrammos súlycsoportban szerezte. A 444.hu utánanézett a budapesti serdülő eredményeknek is, de a Nemzeti Sport archívumában sem találta annak a nyomát, hogy Németh Szilárd Budapest-bajnok lett volna.

Ami a félreírásról szóló megjegyzést illeti, Magyarországon az interjúkat megjelenés előtt szokás elküldeni az interjúalanyoknak – más európai országok politikusait ez nem érdekli, és az amerikaiakat sem, perelnek, ha nem tetszik nekik valami –, a Mandineren megjelent interjú szerzője, Stumpf András pedig a 444.hu kérdésére megerősítette, hogy ez Németh Szilárd esetében is így történt

Forrás: 168 Óra/444.hu