Németh Szilárd feljelentette Bangónét rágalmazásért

Nagy András 2018. szeptember 7. 16:41 2018. szept. 7. 16:41

A fideszes politikus ahogy ígérte, feljelentette a szocialista Bangóné Borbély Ildikót rágalmazásért.

A feljelentés előzménye, hogy az áprilisi országgyűlési választáson Csepelen ezernél is több halott adataival élhettek vissza az ajánlásgyűjtés során. A magyar politikatörténetben példátlan eset bekerült az országos médiába is, a legnagyobb port azonban értelemszerűen a csepeliek körében kavarta, ahol százak szembesültek azzal, hogy évek óta elhunyt hozzátartozóik „írtak alá” különféle kamupártok jelöltjeinek.

Az egyaránt a csepeli egyéni körzetben induló Németh és Bangóné persze pillanatok alatt „egymásra talált” ebben az ügyben is. A szocialista politikus több nyilatkozatot is tett a botrány kapcsán, az egyikben például arról beszélt, hogy „Csepelen is csak egyetlen párt van, amelynek érdeke, hogy az ellenzéki szavazatok minél többfelé menjenek. Ez pedig a kormánypárt.”

Erre reagálva kijelentette Németh, hogy feljelenti Bangónét, ami a Sztárklikkhez eljutott bírósági dokumentum alapján meg is történt. Bangóné korábban egyébként azt mondta, alig várja, hogy Németh feljelentse, így ugyanis hivatalból nyomozás indul majd, ami során remélhetőleg kiderül a lényeg, vagyis, hogy kik éltek vissza az elhunyt csepeliek adataival.

Az MSZP-s politikus a feljelentést a Sztárklikk megkeresésére most úgy kommentálta:

„Érdekes, hogy Németh Szilárdnak még mindig nem az a fontos, hogy kiderüljön az igazság a példátlan választási csalási ügyben, hanem hogy engem bepereljen. Nem mintha zavarna, de jobban örültem volna, ha inkább a csepeliek számára fontos közúti fejlesztések, vagy az egykori Csepel Művek felvirágoztatására tett korábbi ígéretei közül váltott volna be egyet.”