Nemzetközi hír lett a DK elleni ÁSZ-lépés

HírKlikk 2020. május 22. 15:50 2020. máj. 22. 15:50

Számos német sajtóorgánum – köztük a Deutsche Welle – beszámolt arról, hogy a magyar hatóságok felfüggesztették a DK-nak, Orbán egyik kulcsfontosságú ellenfelének nyújtott állami támogatás folyósítását, azzal az indoklással, hogy „nem tudott megbízható, világos képet mutatni a pénzügyeiről”. Ám nem a DK az első ellenzéki párt, amelyikkel szemben az Orbán által kinevezett ÁSZ-elnök intézkedett.

A külföldre sugárzó német közszolgálati adó angol nyelvű adásában, illetve a honlapján közölt cikkben beszámolt arról is, hogy a DK közlése szerint, a papírok elégtek egy 2018-as tűzvészben. A párt válaszként azzal vádolta az Állami Számvevőszéket, hogy Orbán Viktor miniszterelnök utasítására dolgozik. „Mivel a papírok valóban elégtek, soha nem fogjuk tudni bemutatni, és így a DK állami támogatásának a felfüggesztése örökre is szólhat” – idézte a cikk a párt honlapját. Az is kiemelte, hogy a DK jelezte: „az állami támogatás megvonása nem tudja elhallgattatni a pártot”. 

Végül a cikk emlékeztetett rá, hogy Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke, Orbán kormányzó Fidesz pártjának volt parlamenti képviselője, és az általa vezetett hatóság az utóbbi években már több ellenzéki pártra rótt ki jelentős bírságot, vagy felfüggesztette azok támogatásának folyósítását – állítólagos szabálytalanságok miatt. 

 
Forrás: Hírklikk