NER-es üzletember szerezte meg a magyarországi Auchan csaknem felét

HírKlikk 2023. október 19. 06:00 2023. okt. 19. 06:00

Jellinek Dániel Indotek-csoportja 47 százalékot vásárolt a francia Auchan hazai hipermarket-hálózatában és 100 százalékot az úgynevezett korzó-üzletekben.

Két év tárgyalás után, Jellinek Dániel Indotek-csoportja 47 százalékot vásárolt a francia Auchan magyarországi hipermarket-hálózatában és száz százalékot az Auchan-korzó üzletekből – írja a Telex.

Jellinek a konkrét terveiről nem akart beszélni, de azt elmondta a portálnak, hogy az Indotek többszáz kereskedelmi ingatlanból álló portfóliójával rendkívül fel tudja gyorsítani az áruházlánc hazai terjeszkedését. 

Jellineknek feltették a kérdést, hogy most, amikor a nemzetközi láncok sokszor támadások fókuszában vannak, hogy érzi, minek számít majd az Auchan, ahol most 53-47 százalék lesz a külföldi és a magyar arány.

„Az üzleti koncepciónk jó. Segít-e majd a kormány? Nem tudom, egyedi kedvezményeket nem remélek, de remélem, hogy akadályokat sem kapunk" – jelentette ki az üzletember, aki az utóbbi időben több nagy üzletet is kötött Tiborcz Istvánnal, a miniszterelnök vejével.

A héten jelent meg egy nagyon alapos G7-cikk arról, hogy Jellinek Dániel bizonyos érdekeltségei miként gazdagították az elmúlt években elsőbbségi részvényeken keresztül Tiborcz Istvánt.

Az Auchan olyan, mint egy társasház, aminek két albetétje van. Az egyik maga a főleg élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozó Auchan, a másik a hipermarket épületében lévő „korzó”, ahol különböző egyéb üzletek működnek, tehát ahol ingatlan-hasznosításra van lehetőség – magyarázta a Telexnek Jellinek Dániel. Mindenesetre abból is profitál a cég, hogy odavonzza a vevőket, ami másoknak is jó értékesítési lehetőséget kínál.

Forrás: Telex


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom