Netanjahunál járt Köves Slomó

HírKlikk 2023. augusztus 25. 19:00 2023. aug. 25. 19:00

Köves Slomó, az EMIH főrabbija Jeruzsálemben találkozott Bejamin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel – adta hírül az Israel National News című kiadvány, amely az Arutz Sheva című, több nyelven működő, a vallásos cionizmussal azonosuló lap angol nyelvű kiadása.

A találkozóra olyan időpontban került sor, amikor lehetségesnek látszik az izraeli magyar nagykövetség majdani áthelyezése Jeruzsálembe – írta az Israel National News. „Szó volt egyebek között arról az eseménysorozatról, amely majd kíséri ezt a történelmi eseményt”, valamint a magyarországi zsidó közösségi élettel összefüggő más témákról is – olvasható.

Köves rabbi a találkozón hangsúlyozta a két ország közötti barátság nagy jelentőségét. Felhasználta a lehetőséget arra, hogy meghívják Netanjahu miniszterelnököt viszontlátogatásra a Chabad magyarországi fennállásának 35 évfordulójára.   

A történelmi események tiszteletére a közösség lefordította Natenjahu „Bibi – A történetem” című könyvét is, s Köves átadta a miniszterelnöknek a fordítás első példányát. A könyvet a magyar nagykövetség Jeruzsálembe kötözése és Netanjahu budapesti látogatása  alkalmából szándékoznak kiadni.