Nő a feszültség a boltokban az időseknek fenntartott idősáv miatt

HírKlikk 2020. június 15. 07:46 2020. jún. 15. 07:46

Nő a feszültség a vásárlók és a boltosok körében: a kijárási korlátozások és a veszélyhelyzet megszűnésével már csak a 65 év felettieknek meghatározott vásárlási idősáv emlékezteti a lakosságot a hetekig tartó, korlátozásokkal teli vírusos időszakra, a 9 és 12 óra között érvényes szűkítés viszont – amikor az időseken kívül senki nem vásárolhat egy üzletben – immár a tapasztalatok szerint, kevésbé éri el a hatását, mivel egyre többen teljesen figyelmen kívül hagyják azt.

– Leginkább a dolgozókon csapódik le a visszás helyzet, mivel a kereskedők a beosztottaktól várják el, hogy kezeljék a helyzetet. Ez rengeteg feszült szituációt idéz elő, legtöbbször azzal, hogy a vásárló nem érti, miért nem térhet be még mindig szabadon a boltba. A munkavállalók nem járhatnak el hivatalos szervként, vagyis nem veszik fel a kesztyűt a nehezebb esetekkel, de nő a feszültség a köreikben, mivel az ilyen helyzetekben rájuk nehezedik a még érvényben lévő idősáv miatti nyomás – mondta a Magyar Nemzetnek a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke.

Bubenkó Csaba elmondta, akad olyan hely, ahol délelőtt 9 és 12 óra között az ajtóban megállítják, de nem küldik el a rossz időpontban érkező vásárlót, és kiszolgálják úgy, hogy a bejáratig viszik neki a termékeket, és ott veszik el tőle a pénzt. Másutt rendszeres, hogy délután is betérnek az idősebbek vásárolni, akiket nem küldenek el, legfeljebb figyelmeztetik

Az idősebbek továbbra is különös figyelmet érdemelnek, habár már nem jellemző a tömeg a boltokban, vagyis már nincsenek akkora kockázatnak kitéve, mint a márciusi pánikvásárlások idején, amikor elengedhetetlen volt a speciális védelem – mondta a szakszervezet vezetője.

Forrás: Magyar Nemzet