Nyitás Magyarországon – a választásokra tekintve

HírKlikk 2021. április 8. 20:06 2021. ápr. 8. 20:06

Magyarország megkezdte a boltok és szolgáltatások fokozatos megnyitását a bíztató oltási adatok, ám egyben az eddigi legmagasabb halálozási számok mellett. Orbán Viktor kormánya jövőre esedékes választások előtt áll, és azt reméli, hogy elkerülhet még egy évi recessziót – írja a Reuters hírügynökség.

A lakosság több mint 25 százaléka megkapta legalább az első oltást, és ez nyitotta meg az utat az enyhítésekhez. Ugyanakkor Budapest szerdán jelentette a legtöbb halálesetet, 311 elhunytat, az áldozatok száma ezzel 22 409-re emelkedett. A Magyar Orvosi Kamara szerint a nyitás korai, és nem ajánlatos az iskolák 19.-ére tervezett nyitása sem, mert a harmadik hullámnak még nincs vége. A vállalkozások azonban örülnek, hogy némi levegőhöz jutnak a gazdaság tavalyi öt százalékos zsugorodása után – ad képet a Reuters tudósítása. 

Magyarországon – szerdai adatok szerint – eddig 693 676 Covid19 fertőzést mutattak ki, és 12 202 embert ápolnak kórházban, közülük 1400-an lélegeztető gépen, és ez nagy nyomást fejt ki az egészségügyre – írja a hírügynökség. A Johns Hopkins egyetem adatai szerint az elmúlt néhány hétben a világon Magyarországon a legmagasabb az egy főre eső halálos áldozatok száma. 

A jelentés ismertette az enyhítés most bevezetett szabályait, majd leírta, hogy Budapest belvárosa nagyrészt néptelen, mert egyelőre csak kevesen élnek a lazítás nyújtotta lehetőségekkel. 

 
Forrás: Hírklikk