Nyithatnak a teraszok, módosul a kijárási tilalom kezdete

HírKlikk 2021. április 22. 11:12 2021. ápr. 22. 11:12

A szerdai kormányülésen született döntésekről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő tájékoztatott a kormányinfón.

Gulyás Gergely az újraindítás lépéseivel kezdte és megerősítette, hogy valószínűleg már pénteken elérik a 3 és félmillió beoltottat. Ezt a belügyminiszter fogja megállapítani, majd másnap – vagyis szombaton – megnyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai, amelyek este fél 10-ig lehetnek nyitva és 11 órára módosul a kijárási tilalom kezdete.

A veszélyhelyzet meghosszabbítására benyújtott javaslatra Gulyás szerint azért van szükség, mert a járvány még nem ért véget, hiába javulnak a fertőzés-számok. A meghosszabbítás szerinte azt szolgálja, hogy biztosítva maradjon az ország cselekvőképessége, és véghatáridőt is tartalmaz, ami a parlament őszi ülésszakát követő 15. nap. Ha azonban a kormány úgy dönt, előbb is megszüntetheti.

Jövő hét első felében elérhetjük a négymillió beoltottat, az ehhez kapcsolódó döntésekről Orbán Viktor miniszterelnök néhány napon belül fog tájékoztatást adni.