Nyomoznak a Momentum debreceni blokádja miatt

HírKlikk 2023. augusztus 2. 18:00 2023. aug. 2. 18:00

A rendőrség szerint be nem jelentett gyűlés miatt a szervezővel szemben indult eljárás.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság gyülekezési joggal való visszaélés miatt indított szabálysértési eljárást a Momentum politikusa ellen a debreceni polgármesteri hivatal lezárásával egybekötött tiltakozó akció miatt – tudta meg a hang.hu.

A Momentum két helyi politikusa, Szabó Bence és Mándi László aktivistákkal együtt lezárta a hivatal Simonffy utcai bejáratát, hogy így tiltakozzanak a városba tervezett akkumulátorgyár megépítése ellen. A momentumosok akkor azt mondták, addig maradnak, amíg a város fideszes polgármestere, Papp László nem ír ki helyi népszavazást az ügyben.

Az akció közben igazoltatták őket a rendőrök, de más hatósági beavatkozás nem történt. 

Másnap a hivatal közleményben tudatta, hogy bár a politikai véleménynyilvánítást szabadon lehet gyakorolni, de ez nem eredményezheti a joggal való visszaélést.

Márpedig a hivatal szerint az ellenzéki párt tiltakozása akadályozta a munkavállalókat és az ügyeiket intézni szándékozókat a hivatal épületébe való bejutásban, a hivatal „példa nélkülinek" nevezte az ügyet, és feljelentést tett.

 



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom