Október 23-án a diákok az utcára vonulnak érted, de nem helyetted

HírKlikk 2023. október 21. 19:00 2023. okt. 21. 19:00

A szeptember 15-én tartott 10 ezer résztvevős demokrácia napi tüntetése után, október 23-an újra utcára vonul az Egységes Diákszervezet az Országos Közös Akarat szervezeteivel, a Tanítanék mozgalommal és a Fővárossal együtt. A fiatalok továbbra is kiállnak egy jobb oktatási rendszerért, a tanáraikért, a jövőnkért, a közös országunkért. 

A diákok a harcukat addig vívják, amíg „nem érünk el 50 százalékos béremelést, nem vívunk ki egy új alaptantervet, a sztrájk nem lesz alapjog és a bosszútörvényt nem vonják vissza, addig nem adhatjuk fel".

Október 23-án az ’56-os hősökre is emlékeznek. Mint mondják, „Ha hisszük, hogy az áldozatuk nem volt hiábavaló, akkor az utcán van a helyünk. A szabadságért megyünk: Érted megyünk… De nem helyetted!"

A megmozdulás 16:30-kor kezdődik a Hősök terén, majd megindul a 7IGEN-es népszavazás is, amelyre már a helyszínen lehet szavazni.

Indulás után a menettel elhaladnak a Kölcsey Ferenc Gimnázium előtt, hogy megemlékezzenek a polgári engedetlenség miatt kirúgott tanárokról. Ezután elhaladnak az orosz nagykövetség előtt, hogy emlékezzenek az '56-os vérengzésre. Az utolsó megállójuk az Andrássy út 60. (Terror Háza) lesz, hogy mécsesgyújtással emlékezzenek meg a diktatúra áldozatairól!

Körülbelül 18.00 órára  érkeznek az Oktogonra, ahol elindul a hivatalos fővárosi megemlékezés. Az esemény alatt végig nyitott 7IGEN sátrak, pultok lesznek, és így megtörténhet Magyarország első alternatív oktatási népszavazása.

Az Oktogonon beszédet mond Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, az Egységes Diákfront részéről Kiss Gergő, Mia Machač-Tóth, Perlaki-Borsos Noel, az ADOM Diákmozgalom részéről Tibor Alex Merucza. A Tanítanék nevében Törley Kata, Pilz Olivér, Berta Beáta, az OKA nevében Máté Barbara, és Vágó Csaba szólal meg. De meghallgathatják  Pöli-Oláh József beszédét is. 

A fellépők között lesz a Kollár-Klemencz Kamarazenekar, a Csaknekedkislány zenekar, Polgár Csaba színész, Fodor Tamás színész, Bárnai Péter színész, Szabó Simon színész, Szalai Anna aka L.A. Suzi és Edvy Remo. 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom