Operatív törzs: a hétvégén 142 alkalommal intézkedtek a rendőrök

HírKlikk 2020. szeptember 28. 12:00 2020. szept. 28. 12:00

A rendőrök a hétvégén 142 alkalommal intézkedtek a koronavírus-járvány miatt múlt hétfőn életbe léptetett kormányrendelet alapján – közölte a pandémia elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a hétfői online sajtótájékoztatón.

 Kiss Róbert alezredes elmondta: 41 tömegközlekedési járművön utazó ember nem vagy nem megfelelő módon viselte a maszkot a hévégén, 101-en pedig üzletben, vendéglátóhelyen vagy más intézmény területén nem tartották be a maszkviselési szabályokat. Az új kormányrendelet múlt hétfői hatályba lépése óta, a maszkviselés szabályainak megsértése miatt, 405 alkalommal intézkedtek, ebből 337 esetben figyelmeztettek, 31 helyszíni bírságot szabtak ki és 37 szabálysértési feljelentést tettek – közölte az alezredes.

A zenés-táncos rendezvényekre valamint a vendéglátóhelyek korlátozott nyitvatartására vonatkozó szabályok megsértése miatt, a hétvégén öt alkalommal intézkedtek. A múlt héten 18 emberrel szemben léptek fel ezen szabályok megsértése okán: három esetben figyelmeztettek és 15 feljelentést tettek.

Forrás: MTI