Orbán a középső ujját mutatta Brüsszelnek

HírKlikk 2024. július 8. 16:00 2024. júl. 8. 16:00

Brüsszelből nézve Orbán nem egyszerűen hideg zuhanyt zúdított a többiekre, hanem egyenesen a középső ujját mutatta nekik. Ugyanakkor Putyin arckifejezése feszültnek tűnt, nevetése nem volt őszinte, a kamerának szólt. Egy meleg fogadtatás nem ilyen szokott lenni a Kremlben. Ellenben a vendéglátó üdvözlő szavait nyugodtan lehetett úgy venni, hogy az oldalvágás az EU-nak címezve.

Úgy állítja be, hogy a háborút az Egyesült Államok és Európa okozta volna – írja a Süddeutsche Zeitung. A Kreml szerint a kétoldalú egyeztetést a magyarok kezdeményezték, vagyis az elnökség diplomáciai katasztrófával indult. A kormányfő kettős játékot űz: egyrészt tisztességes közvetítő kíván lenni, másrészt viszont nagyon is nyomja a saját programját.

Orbán olyan fotót küldött a moszkvai repülőtérről, amelyen rajta volt az elnökségi logó. Tudatosan provokált ily módon, ami nagyon is tetszett a Kremlnek, mert neki minden jó, ami megbontja az európai egységet Ukrajna ügyében.

A miniszterelnöknek természetesen senki sem tilthatja meg, hogy elzarándokoljon az orosz fővárosba. de egy uniós diplomata szerint az út az egész elnökséget beárnyékolja. Idetartozik, hogy régi, jó szokás szerint első ülését a Bizottság általában a soros elnök országában tartja, ily módon igyekezve reklámot csapni annak.

Ám ez az eshetőség most szóba sem került, hivatalosan időpont-egyeztetési gondok miatt. Brüsszelben arra hivatkoznak, hogy mivel meg sem hirdették a kihelyezett tanácskozást, ezért le sem lehet mondani. De azért ennél nagyobb szakadék aligha képzelhető el a két fél között. 

 

Forrás: Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom