Orbán luxusnyaralások veszélyeire figyelmeztet, miközben a Valton magángépe Dubajban volt

HírKlikk 2021. március 7. 19:30 2021. márc. 7. 19:30

A NER kedvence magángépeként emlegetett Bombardier Global 6000-es repülő pedig pont egy hete ért vissza a Maldív szigetekről.

Orbán Viktor a pénteki rádióinterjújában a luxus kiruccanások veszélyeire figyelmeztetett.

„Tanganyika, Maldív-szigetek, Dubaj – ezekről a helyekről hozzák be honfitársaink a veszélyes mutációkat. Ezeket az utakat halasszák el, mert olyan mutánsokat hozhatnak haza, amik bajba sodorhatnak másokat” – fogalmazott a miniszterelnök.

Eközben a HA-BES lajstromjelű Raytheon Hawker 800XP – amelyen korábban Kövér László házelnök is utazott – magánrepülőgép négy napos kint tartózkodás után, vasárnap hajnalban ért Dubajból Budapestre. A repülőgép a kormány egyik szeretett biztonsági cégének érdekkörébe tartozik.

A 24.hu írta meg, hogy a gépet közvetlenül a Hun-Jet Kft. birtokolja, amelynek viszont az állami megrendelésekkel kitömött Valton-Sec Kft. a tulajdonosa. A gép fenntartója pedig a Fly-Coop KFT., amely Rogánék 2016-os helikopterezését is szervezte.

Egy héttel ezelőtt pedig a NER kedvenc magángépeként emlegetett Bombardier Global 6000-es repülő éppen egy hete, vasárnap tért vissza a Maldív-szigetekről, ahol az utóbbi időben szintén felerősödött a koronavírus-járvány.

Forrás: 24.hu