Orbán a NATO-csúcs előtt végiglátogatta a szervezet ellenségeit

HírKlikk 2024. július 10. 16:25 2024. júl. 10. 16:25

Orbán a NATO-csúcs előtt meglátogatta a szervezet ellenségeit. Nyilvánvalóan megfeledkezett róla, hogy Magyarország saját bevallása szerint is kicsiny ország. Ám úgy tűnik, kihasználta a soros elnökséget, hogy ő maga politikailag fontosabbnak látsszon. Az európaiak, akik valószínűleg nem tudtak előre a tervről, fel vannak háborodva, de ez édes mindegy a magyar vezetőnek.

A párizsi Le Figaro budapesti tudósítója kifejtette: igaz, hogy Orbán szoros kapcsolatban áll mindkét keleti nagyhatalommal, bár ez a viszony igencsak aszimmetrikus. Ugyanakkor az út miatt elveszítette szövetségesei bizalmát, ezért azután nem sokan méltatják a béke nagyköveteként.

Nem tudni, Trump miként vélekedik a magyar diplomácia kezdeményezéséről, de a fia örült neki. Ezek után nem lenne meglepő, ha Orbán elzarándokolna Washingtonból Mar-a-Lagóba, hogy beszámoljon küldetéséről. Közben növelni igyekszik nemzetközi mozgásterét, illetve befolyását, túl azon, amit a Putyinhoz, Hszihez és Trumphoz fűződő viszony jelent számára.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom