Orbán: a szocialisták devizahitel-csapdába kergették az embereket

HírKlikk 2019. június 17. 19:13 2019. jún. 17. 19:13

"Amikor a szocialisták kormányon voltak, segélyt és nem munkát adtak a megváltozott munkaképességű embereknek. Ráadásul a Bajnai-kormány idején egy havi nyugellátást vettek el tőlük. Ma pedig aggódnak értük, ezt kétszínűségnek hívják" - mondta Orbán Viktor, amikor a szocialista Harangozó Tamás azt kérdezte a parlament hétfői ülésén, mikor alakítják át a rokkantsági felülvizsgálatok rendszerét. A szisztéma miatt ugyanis több tízezer ember került hátrányba 2012 után, mert elvették a nyugellátásukat.

Akkor fussunk neki még egyszer. 2012-ben önök hozták azt a törvényt, amit  az Alkotmánybíróság is törvénytelennek minősített, mert a legalapvetőbb emberi jogokat sem tartja tiszteletben

- válaszolta a miniszterelnök kitérő mondataira Harangozó, majd hozzátette:

"Ezeknek az embereknek semmijük sincsen. Ők nem tudnak a gazdag barátjaikhoz elmenni, amikor kedvük támad egy magánrepülővel kiugrani  egy focimeccsre. Volt egy kis jövedelmük, de azt is elvették tőlük. Ezeknek az embereknek fogalmuk sincs, hogy mi lesz velük."

Orbán válaszában közölte: amikor a szocialisták kormányon voltak, akkor "elvettek egy havi nyugdíjat, elvettek egy havi bért az ápolóktól, elvettek egy havi bért az orvosoktól, a rendőröktől, a közalkalmazottaktól és devizahitel-csapdába kergették az embereket, majd a bankok oldalára álltak."

Forrás: Hírklikk