Orbán: az élet újraindítása mellett, a védekezésre is figyelni kell

HírKlikk 2020. május 23. 13:45 2020. máj. 23. 13:45

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására, a Nemzeti Kulturális Tanács (NKT) a Karmelita kolostorban tartotta meg soron következő ülését, ahol áttekintették a koronavírus-járvány magyar kulturális intézményekre gyakorolt hatását – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

 A testület – amelynek elnöke Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, a tizenhét kultúrstratégiai intézmény vezetőjéből áll – megállapította: Magyarországon elkezdődött a visszatérés a normális élethez. Ugyanakkor komolyan kell venni a szakemberek felhívását, akik figyelmeztetnek, hogy a veszély nem szűnt meg.

Orbán Viktor bevezetőjében elmondta: a vírus elleni első csatát megnyertük, a védekezés első szakasza sikerrel zárult, mert meg tudtuk akadályozni a járvány tömegessé válását. Felhívta a vezetők figyelmét arra, hogy továbbra is követni kell a szabályokat: tartani kell a távolságot, és fokozottan kell ügyelni minden intézményben a higiéniára.

A Nemzeti Kulturális Tanács szombati ülésének témája volt a jövő évi költségvetés és az NKT munkarendje is – mondta a sajtófőnök.

Forrás: MTI/Hírklikk