Orbán célja: elmélyíteni a szexuális kisebbségekkel szembeni gyűlöletet

HírKlikk 2021. december 1. 19:45 2021. dec. 1. 19:45

A magyar parlament jóváhagyta Orbán Viktor kormányfő elborzasztó népszavazási tervét az „LMBTQ+ propagandáról” – adta hírül a nemzetközi sajtó számtalan beszámolója között a Yahoo híroldala is. Orbán a népszavazást júliusban javasolta, mintegy válaszként arra, hogy nagyon éles bírálatok érték az „LMBTQ+ propagandát” tiltó jogszabályt, ami a magyarországi szexuális kisebbségek elleni hadjárat részeként jött létre.

Orbán Viktor miniszterelnök most megkapta a parlament jóváhagyását, és így meg tudják rendezni a népszavazást – írta a Yahoo News. A parlament a népszavazáson felteendő minden egyes kérdésről külön szavazott, és a Fidesz-többség mindet jóváhagyta. Orbán Balázst idézte a jelentés (kiemelve, hogy nem rokona a miniszterelnöknek), aki azt mondta, „Meggyőződésünk, hogy a szülőknek nemet kell mondani az iskolákban a szülők egyetértése nélkül, a civil szervezetek és a média által folytatott LMBTQ propagandára, és lehetőséget kell biztosítani a számukra, hogy kifejezésre juttassák az álláspontjukat a gender-propaganda kérdésében”. 

A népszavazás időpontja egyelőre nem ismert, de Orbán azt javasolta, hogy azt takarékossági okokból a parlamenti választással egy időben tartsák meg. Orbán Viktor a népszavazáson károkat okozó, LMBTQ+ ellenes kérdéseket szándékozik feltenni. Az általa korábban felvázolt kérdések egyértelmű célja, hogy elmélyítse a szexuális kisebbségekkel szembeni magyarországi gyűlölete – írta a Yahoo.

 

Forrás: Hírklikk