Orbán házhoz ment

Föld S. Péter 2021. május 29. 12:20 2021. máj. 29. 12:20

Bár voltak bíráló hangok a londoni sajtóban, és civil szervezetek, valamint jogvédők is bírálták, amiért Boris Johnson brit miniszterelnök meghívta Orbán Viktort Londonba, a magyar kormányfőt, amint az a képen is látható, alapvetően meleg fogadtatásban részesítették.

Ott élő magyarok egy csoportja személyesen tett tanúbizonyságot Orbán iránti szeretetéről. A legtöbben közülük, már megérkezése előtt megkedvelték a magyar miniszterelnököt, s ez az érzés részükről a személyes jelenlét során csak fokozódott. Mint többen is elmondták, ők azért mentek el Magyarországról, mert úgy ítélték meg, hogy messziről sokkal könnyebb Orbánt szeretni, mint odahaza, testközelből.

Sajnos, a kedvezőtlen fényviszonyok miatt csak egyetlen molinót tudtunk lefényképezni, de bizonyára elhiszi nekünk az olvasó, hogy számos más felirat is jelezte az Angliában élő magyarok Orbán iránti soha el nem múló szeretetét. „De jó, hogy itt vagy, Kedves Vezető!”, „Maradj velünk mindig!!”, „Mutass utat a magyaroknak!” „Vezess minket bárhová!”

Ilyen, és ehhez hasonló szeretetcunamival fejezte ki a kint élő magyar közösség Orbán Viktor iránt érzett nagyrabecsülését. Szemtanúk szerint az egyik molinón még az is szerepelt, hogy „Éljen Bérből és Fizetésből Orbán Viktor!”, de erre nem mernénk megesküdni, lehet, hogy fordítási hiba történt.