Orbán kedden nem a Vidinek, hanem a Fradinak drukkolt

Föld S. Péter 2020. szeptember 30. 18:13 2020. szept. 30. 18:13

Akár a Tippmix reklámarca is lehetne Orbán Viktor, aki nem sokkal a kedd esti Ferencváros-Molde Bajnoki Liga selejtező előtt a Facebook oldalán egy meglehetősen reklámízű, 28 másodperces poszttal jelentkezett. A Fradi induló hangjainak kíséretében a miniszterelnök megmutatta a Tippmix szelvényét, ami csak némiképp szabálytalan, viszont megtudtuk, hogy 2000 forintot tett a Fradi sikerére.

Egyelőre még semmilyen illetékes hatóság nem jelezte az akcióval kapcsolatos ellenérzését, pedig, nagyon úgy tűnt, hogy a felvétel termékmegjelenítést tartalmazott. Mindenesetre nekünk, magyaroknak jó érzés, hogy ilyen miniszterelnökünk van, aki egy magyar csapat sikerére 2000 forintban fogadott. Nem kevés pénz ez így hónap végén, amikor sok nyugdíjas és nagycsaládos igencsak meggondolja, hogy mire költi a még megmaradt pénzét. 

Nagy siker a Fradi csoportkörbe jutása, anyagilag is jól jár a klub (mintegy 5 milliárd forintot kaszálnak a ferencvárosiak) és tényleg nem ünneprontásként, inkább a tények kedvéért jegezzük meg, hogy a legmagyarabbnak mondott magyar csapat kezdő tizenegyében mindösszesen négy magyar játékos szerepelt. A többiek külföldről érkeztek hozzánk, színes bőrűek, vagy ics-re végződik a nevük.

Nincs ezzel baj, a miniszterelnök rövid megszólalása pedig, („Én a Fradira fogadok. Hajrá Fradi!”) kifejezetten lelkesítő. Azért azt elmondanánk, főleg azoknak a ferencvárosi drukkereknek a kedvéért, akik e miniszterelnöki gesztust követően úgy döntöttek, hogy eztán Orbán Viktor pártjára fognak szavazni, hogy a miniszterelnök nem volt mindig Fradi drukker. 

Sőt, volt idő, amikor annyira nem az volt, hogy az ősi ellenségnek (ellenfélnek), az Újpestnek szurkolt. De láttuk őt már a debreceni sikerkorszakban DVSC-s sállal a nyakában fényképezkedni, egy ideje pedig még az óvodások is tudják róla, hogy országos Vidi drukker. Annyira szurkol a fehérváriakért, hogy ha másként nem jut el kedvenc csapata mérkőzésére, repülőgéppel utazik a helyszínre.

Orbán most tehát éppen Fradi drukker, mert ennek van most itt az ideje. És talán nem véletlenül reménykedik abban, hogy a Ferencváros alkalmazásában álló labdarúgók sikeréből rá is vetül valamennyi – akár szavazatra is váltható – fénysugár.