Orbán kényszerképzete

Föld S. Péter 2020. január 3. 06:04 2020. jan. 3. 06:04

Orbán Viktornak van egy kényszerképzete Magyarországról és a világról. Víziónak is mondhatnánk ezt a különös mániát, amely abban ölt testet, hogy azt gondolja, egy biankó csekket nyomtunk a kezébe. Tessék öreg, írjál rá annyi nullát, amennyit csak akarsz, vagy amennyit nem szégyellsz, tegyél zsebre mindent, nekünk nem kell, könnyen jött, könnyen megy, vegyed, vigyed, minket nem érdekel.

Először csak hazudott erről, de mára már meggyőződése, hogy mi, magyarok azt akartuk, hogy a saját embereivel töltse fel az Alkotmánybíróságot, megnyirbálja a jogköreit, szétverje az oktatást, padlóra küldje az egészségügyet. Hogy kisvasutat építsen Felcsúton, és ha ez nem tetszik, meghosszabbíthassa Bicskéig, vagy ameddig akarja. Arra is mi vettük rá, hogy szembemenjen Európával, a világgal, gyűlölködésre költse a pénzt, amelynek máshol is lenne helye. Demokraták helyett diktátorokkal barátkozzon, helyettünk harcoljon, lóhátról nyilazzon hátrafelé, hogy ott is legyenek ellenségeink, ahol korábban nem voltak.

Még alig egy éve került vissza a hatalomba, mi máris azt követeltük tőle, hogy nyúlja le a magán-nyugdíjpénztárakban megtakarított pénzünket. Azzal fenyegettük, hogy addig nem nyugszunk, amíg ezt a pénzt tőlünk el nem veszi. Mert ha valaki, mi tudjuk, nincs nálunk jó helyen a pénzünk. Egyedül Orbán barátainál van jó helyen, esetleg a Magyar Nemzeti Bank valamelyik alapítványánál, mert ez is ugyanaz, mintha nála volna.

Orbán ugyanis úgy tudja, hogy mi, emberek, csak elherdálnánk a saját pénzünket. Ezért jó, ha van egy nagy, erős, igazságos Kedves Vezető a közelünkben, aki megakadályoz bennünket a pénzünk felelőtlen kezelésében. Elveszi tőlünk a pénzt, nehogy bohóságokra költsük.

Mi, emberek, azzal is megbíztuk Orbánt, hogy ha bárki firtatja, mi van a pénzzel, a világért el ne árulja! Nem azért volt a fülkeforradalom, hogy Orbán és cimborái mindenkinek mindent kikotyogjanak. Jól néznénk ki, ha kiderülne, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere pletykás vénasszonyok gyülekezete. Ha Orbán holnap úgy látná jónak, hogy nekünk az a jó, ha lesöpri a padlásokat, hamar kiderülne, hogy ezt is az emberek akarták. Egyelőre persze nincs erről szó, még nem kell ezt akarni, ne tessék előresietni, mindent a maga idejében.

Furák vagyunk mi, emberek mostanában. Annyi gazemberségre hatalmaztuk fel Orbánt, hogy ha nem a saját szemükkel látnánk, el sem hinnénk. A 2020-as év alkalmas lehet arra, hogy belássuk tévedésünket, és kigyógyítsuk Orbánt a betegségéből.