Orbán nélkül sivár a péntek

Lendvai Ildikó 2021. május 7. 17:53 2021. máj. 7. 17:53

Hiába van péntek, ma nem hallhattuk Orbánt a rádióban. A szóvivő hölgy helyettesítette, dehát ő csak egy nő. Orbán egy uniós találkozóra Portugáliába ment.

Fontos dolga van: a lengyel kormányfő bajtársias segítségével épp most húzatta ki a közös nyilatkozatból a „nemek közti egyenlőség", azaz „gender equality" kifejezést. Nincs is szebb az ilyen férfibarátságnál. Valószínűleg mindketten pánikrohamot kapnak a „gender" szónak már csak a hallatán is. Szerintem valaki egyszer azt mondta nekik: kasztrációt jelent.

De itthon nélküle sivár a péntek. Micsoda össznemzeti élmény volt például, amikor bejelentette, hogy ilyenkor fickós! Egy ország torkán akadt meg a reggeli kávé. Találgattuk, egész pontosan hogy is kell ezt értenünk. A vulgárisabb megközelítésekkel szemben, én rögtön gondoltam, hogy valami magasröptű dologról van szó.

És ennyi idő után kiderült, hogy igazam van! G. Fodor Gábor, a Századvég elnöke világította meg a helyzetet. Interjúja szerint „Orbán állandóan valamiféle intellektuális izgatottsági állapotban van".

Minden világos. A magyar miniszterelnök nem úgy köznapiasan, hanem intellektuálisan fickós.

Ez mindjárt más.