Orbán nem, de alkutyái ott lesznek Soros György szeánszán

Föld S. Péter 2019. január 28. 06:21 2019. jan. 28. 06:21

„A Magyarországgal foglalkozó újabb európai parlamenti vita egy Soros György-féle szeánsz, választási gyűlés, kampányesemény lesz.” Ezt mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban péntek reggel. Nem gyávaságból nem megy el, hiszen, mint mondta, „ő mindig ott van, ahol a magyar nemzeti érdekekért kell harcolni, de ezen a vitán nem vesz részt, mert a bevándorláspártiak kampányeseményét nem fogja segíteni.”

Vagyis, valami attól nemzeti érdek, hogy Orbán ott van-e, vagy sem. Az üzleti ügyek például nem tartoznak a nemzeti érdekek közé, mert azokkal, mint azt Orbánnak több alkalommal is volt szerencséje említeni, nem foglalkozik. Ugyanígy a nőügyek sem nevezhetők nemzeti érdeknek – a miniszterelnök ezekkel sem foglalkozik.

A Fidesz képviselői viszont ott lesznek Soros szeánszán. Erről nem kisebb kalibertől, mint a míves megfogalmazások mesterétől, Deutsch Tamástól értesült a nyilvánosság. Vagyis, ők ott lesznek egy olyan eseményen, ami nem nemzeti érdek, mert ha az volna – lásd, mint fenn -, akkor Orbán Viktor nem szignálja ki alsóbb szintekre a részvételt, hanem maga képviselné Magyarországot, és konkrétan a magyar embereket.

Persze az igazság az, hogy Orbán menekül a pofon elől. Vesztes csatába már nem áll bele, volt része ilyenben bőven, inkább az alkutyáit küldi maga helyett, mondván, nekik már úgyis mindegy.

Csak jeleznénk kellő tisztelettel, hogy nem a bevándorlás, hanem a magyarországi jogállamiság lesz az Európai Parlament vitanapjának napirendjén, egyebek mellett a bíróságok és a média helyzete. Hiába igyekszik Orbán és a Fidesz azt a látszatot kelteni, hogy Magyarországgal az a baj hogy nem akar bevándorlókat beengedni, a vak is látja, hogy Magyarországgal más bajok vannak.

Például az, hogy az uniós országok adófizetőinek elegük lett abból, hogy az általuk Magyarországra juttatott pénzek egy része szőrén-szálán eltűnik. Ezeket a pénzeket az eredeti koncepció szerint ugyanis azért juttatják Magyarországnak. és a volt szocialista országoknak, hogy ezek az országok a lehetőségihez képest felzárkózhassanak a nyugat-európai országokhoz, és nem azért, hogy Mészáros Lőrinc vagyona gyorsabb ütemben nőjön, mint Mark Zuckerbergé. Baj még az is, hogy oktatás helyett stadionra megy a pénz, működő egészségügy helyett kisvasút épül, a családok gyarapodása pedig a magyar kormány olvasatában azt jelenti, hogy Orbán Viktor és néhány Fidesz-közeli csókos családja gazdagodik.

Erről szól tehát az Orbán által Soros-szeánsznak nevezett vitanap. Meg még persze arról is, hogy az Orbán-kormány milliárdokat költ gyűlölködésre, uszításra, mert azt akarja, hogy az emberek féljenek, és védelemért szaladjanak a kormányhoz.

Hol vannak már az idők, amikor Orbán még azt mondta, hogy „lehet, hogy az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik.” Azóta sok víz lefolyt a Volgán, és az Orbán Viktor által mostanság favorizált Oroszország egykori vezetője. Lenin elvtárs által megfogalmazott jelszó – tanulni, tanulni, tanulni – a Fidesz magyar fordításában így hangzik: Soros, Soros, Soros.