Orbán nem hibbant meg, amikor történelminek nevezte Kásler érdemeit

FSP 2020. május 22. 15:18 2020. máj. 22. 15:18

Nem kell aggódni a miniszterelnök elmeállapota miatt, Orbán Viktor köszöni, jól van, és tudja, hogy mit beszél. Vannak persze mániái, például az, hogy a magyarokat üldözik, de ezeket nem kell komolyan venni. Amikor bírálják, a felelősség vállalása helyett, inkább összetéveszti magát Magyarországgal. Hanem, amikor arról beszélt pénteken reggel a Kossuth Rádióban, hogy Kásler Miklós miniszternek történelmi érdemei vannak a vírus elleni védekezésben, nagyon is tudta, hogy mit beszél.

Orbán ugyanolyan jól tudja, mint bármelyikünk, hogy Kásler professzor teljes mértékben alkalmatlan arra a feladatra, amelyet most a pandémia idején el kellett volna látnia. Onkológusnak állítólag jó volt – legalábbis sokan ezt állítják –, de miniszterként befuccsolt és csődöt mondott.

Tudja ezt Orbán, nem véletlenül vette le már időben a tábláról, tüntette el, mint egy szégyellni való rokont, ha jönnek a vendégek. Nem vele küldette a világ összes égtája felé a fürkészeket és a portyázókat, hogy beszerezzék a védekezéshez szükséges eszközöket, még csak a főváros és annak vezetője elleni offenzívát sem vele vezényeltette le. Tudta ugyanis, hogy Kásler gyakorlatilag mindenre egyformán alkalmatlan, veszély esetén nem hárít, hanem kárt okoz. Kapkod, sületlenségeket beszél, vezetői tehetségéből mindössze egy kártékony és emberellenes körlevélre futotta, meg két elismert orvosigazgató leváltására.

Tudja mindezt Orbán, de mégsem mondhatta, sőt, el is kell titkolnia, hiszen ha beismeri, hogy Kásler nem jó semmire, azzal a saját teljesítményét értékeli elégtelenre. Ő választotta ki Káslert az egészségügy felelős posztjára, akivel nem is volt baj, egészen addig, amíg nem lett baj. Amikor jött a vírus, és tenni kellett volna valamit, mindenki számára világosság vált, amit Orbán már a kezdetekkor, Kásler kinevezése előtt is tudott: hogy ez az ember alkalmatlan a feladatra.

Orbán Viktor tehát, tessék megnyugodni, nem bolondult meg. Magyarországot nem egy meghibbant miniszterelnök vezeti, hanem olyan, aki, ha úgy gondolja, hogy abból politikai haszna származik, szemérmetlenül hazudik.  Most legutóbb például azt hazudta, hogy Kásler Miklósnak történelmi érdemei vannak.