Orbán szélőséges propagandával próbál mozgósítani

HírKlikk 2021. június 17. 14:30 2021. jún. 17. 14:30

A magyar parlamentben az utóbbi időben sokat foglalkoznak a homoszexualitással, a gender kérdésekkel és az egyenjogúsággal: párhetenként sürgős indítványok érkeznek, amelyeket aztán nyomban elfogad a fideszes többség. Vita, pláne nyilvános vita nincs az olyan kérdésekről, amelyekben az egész társadalomnak kellene egyetértésre jutni, de hogyan is lehetne, amikor éjjel nyújtják be a törvénytervezetet, és nem ritkán néhány óra múlva, másnap reggel már el is fogadják – számol be olvasóinak Süddeutsche Zeitung.

Orbán Viktor legújabb „tákolmánya” kapcsán született a cikk, amely szerint a törvény összemossa a pedofíliát, a homoszexualitásról és transzszexualitásról szóló tájékoztatást és felvilágosítást, valamint a homoszexualitás művészetben és reklámban való ábrázolását. Az aljas szándék emögött az, hogy aki támogatja a pedofilokkal és a gyermekek szexuális bántalmazásával szembeni fellépés szigorítását, az ezzel egyben igent mond a fiatalok szexuális felvilágosításának betiltására is.

„A Fidesz szeret ilyen csomagokat készíteni, amelyekben egy komoly dolgot összekever az undorítóval, eltéríti, és ideológiailag megmérgezi az eredeti témát” – írta a Süddeutsche Zeitung tudósítója. Orbán Viktor ezzel Vlagyimir Putyin példáját követi, aki szinte napra pontosan hét éve írt alá egy ilyen törvényt. „Orbán az országát ezzel egyre inkább egy jobboldali-nemzeti, fundamentalista sarokba szorítja, ahol lábbal tiporják az EU értékeit, noha Magyarország még az unió tagja.

A kedden elfogadott törvény ellentmond az európai Emberi Jogi Konvenciónak, és alighanem számos esetben bíróság elé kerül majd. „Ám éppen ez Orbán célja: a maximális figyelem felkeltése, a maximális konfrontáció, az, hogy az országot idegen hatalmak áldozataként láttassa, amely még a saját keresztény értékeit és gyermekeit sem védheti meg azoktól a gonoszoktól, akik pedofilok, vagy homoszexuálisok, vagy mindkettő” – írta a szerző.

Hétfőn ezrek tüntettek a törvény ellen hiába, amint hiába tüntettek két hete a kínai Fudan Egyetem budapesti kampuszának abszurd mértékben költséges terve ellen – ez utóbbit is elfogadta a parlament kedden, noha Orbán éppen egy jövőre tartandó népszavazást helyezett kilátásba a projektről. Most azonban a projektet üzemeltető alapítvány már kész tény.

„Tíz hónap múlva általános választás lesz, amit Orbán elveszíthet. Ezért szélsőséges propagandával mozgósítja a törzsklientúráját. És ezért provokál, ahol csak lehet, ezért közeledik Pekinghez és Moszkvához, tudja, hogy az Európai Unióban aligha talál már barátokat” – mutatott rá a szerző.

Forrás: Hírklikk