Orbán szerint Brüsszel megtámadta Magyarországot, ezért kell a népszavazás

HírKlikk 2021. július 23. 09:07 2021. júl. 23. 09:07

Brüsszel megtámadta Magyarországot, ezért van szükség a gyermekvédelmi népszavazásra – jelentette ki Orbán Viktor szokásos pénteki rádiós szózatában.

Orbán Viktor azt mondta: „abban az 54 oldalas dokumentumban, amelyet az Európai Bizottság elküldött, azt követelik, hogy változtassuk meg a gyermekvédelmi törvényt".

A családi jogra és a gyermekek jogaira vonatkozó törvények azonban mind nemzeti hatáskörbe tartoznak, de óriási nyomás alá helyeztek bennünket Brüsszelből.

„Zsarolnak, fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárást indítanak", késleltetik a kifizetéseket, így miután a gyermekeink jövője a tét, nem engedhetünk – fogalmazott Orbán Viktor.

„Ki akarják venni a gyermekeink nevelését a kezünkből. Ismerem azokat a meséket, ahol a herceg vagy a lovag nem a királynőt menti meg, hanem a herceget. Lehet, hogy ez a németeknek jó, tudomásul veszem, hogy Nyugat-Európában hogyan mennek a dolgok. De álljunk ki azért, hogy a magyar gyermekek nevelése kizárólag a magyarokra tartozik. Az én szülői szabadságomat korlátozza a liberalizmus. A liberálisok a szabadság ellenségeivé váltak – állította Orbán Viktor.

Orbán: magyar helyreállítási alapot hoznak létre

A kormány úgy döntött, hogy a gazdaságvédelmi alapon belül létrehozza a magyar helyreállítási alapot és elindítja azokat a programokat, amelyeket az európai helyreállítási alap finanszírozna – jelentette be Orbán Viktor.

Azt mondta: az európai helyreállítási alap legfontosabb ismérve, hogy gyors, ezért ezt késleltetni – várhatóan két hónapos halasztást kér a tárgyalások folytatására az Európai Unió –, éppen az alap értelmét kérdőjelezi meg.

Ez a pénz nekünk jár, „tudják késleltetni, de nem tudják nem ideadni", ezért a kormány úgy döntött, hogy ugyanazokat a programokat, amelyeket Brüsszellel már jóváhagyatott, megindítja. „Ki fogjuk fizetni, ha jön Brüsszelből pénz, ha nem" – hangsúlyozta a kormányfő.

Forrás: MTI/Hírklikk