Orbán tárgyalna Zelenszkijjel, csak nem tudja, miről 

HírKlikk 2023. december 22. 18:00 2023. dec. 22. 18:00

Orbán Viktor elfogadta Volodimir Zelenszkij meghívását egy későbbi kétoldalú találkozóra, amely az első lenne az Ukrajna elleni orosz támadás, 2022 februárja óta – ezt tartotta a legfontosabbnak a sajtóértekezletből az amerikai hírügynökség. Orbán közlése szerint a találkozót az új argentínai elnök, Javier Milei eskütételén beszélték meg.

„Zelenszkij azt mondta, tárgyalnunk kellene, és én azt válaszoltam, hogy állok rendelkezésére, csak az a kérdés, hogy miről” – idézte a jelentés Orbánt.

Az AP hozzátette: a két vezető közötti kapcsolatok feszültek, mert Orbán akadályozza az EU Ukrajnával kapcsolatos erőfeszítéseit, így a múlt héten is megakadályozta egy 50 milliárd eurós segélycsomag elfogadását, és emellett azon nagyon kevés uniós vezető egyike, akik a háború kezdete óta még nem tettek látogatást Ukrajnában.  

Orbán megismételte, hogy a segélycsomagot a februárra kitűzött csúcson is ellenezni fogja. A magyar álláspont közlése szerint az, hogy „ha adunk is pénzt Ukrajnának, nem adhatjuk öt évre, mert azt sem tudjuk, hogy három hónap múlva mi lesz”.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom