Orbán trollserege verhette szét az ellenzéki tüntetést

HírKlikk 2019. január 8. 07:00 2019. jan. 8. 07:00

Alig tizenöten jöttek össze a volt Karmelita kolostor elé az Orbán Viktor házavató bulija a Várban nevű eseményre.

Az esemény Facebook-oldalán több mint kétezren jelezték, hogy elmennének Orbán Viktor miniszterelnök hivatala elé hétfőn délben tüntetni, továbbá 16 ezren jelezték érdeklődésüket. A szervezők közül végül egyedül Geletey Tamás jött el – írja a Népszava.

Az esztergomi tanárember elmondta: az eseményt ő és egy külföldi művész ismerőse kezdte el szervezni. Hozzájuk csapódott egy másik szervező, aki a hangosítást intézte volna, ám végül nemhogy nem jött el, de még a telefonját is kikapcsolta.

A szervezőktől a lap megtudta: eredetileg nem is tüntetésre, csak baráti dzsemborira készültek a miniszterelnöki hivatal előtt. Majd az első, még január első napjaira hirdetett esemény után csatlakozott hozzájuk a segítséget ígérő rejtélyes szervező. Ezzel párhuzamosan a Facebookon egyszerre felfutott az esemény iránti érdeklődés: kétezren jelezték, hogy biztosan részt vennének a szokatlan időpontban, hétfőn délre szervezett tüntetésen.

Ehhez képest a korábban lelkes segítő az esemény előtt hirtelen eltűnt, a telefonját nem vette fel, illetve, mint azt a szervezőktől megtudtuk, számukra már a Facebookon sem érhető el. 

Ami szintén fura: a rendezvény közösségi oldalán a magukat biztos résztvevőnek feltüntető kétezer felhasználó között tallózva az tapasztalható, hemzsegnek az egy-két, vagy éppen néhány tucat ismerőssel rendelkező, úgynevezett kamuprofilok.

Szép számmal vannak például „Mutyi Matyi”, „Loti Futi” és hasonló nevű felhasználók. A találomra megnézett, magát biztos résztvevőnek feltüntetők között volt, aki Miskolcot, más Ausztráliát tüntette fel lakhelyének. 

Forrás: Népszava