Orbán újabb Soros-ellenes kampányba kezdett karácsony előtt

HírKlikk 2020. december 21. 06:00 2020. dec. 21. 06:00

Ideje lenne pontot tenni Soros György európai ámokfutásának végére – ezzel a szöveggel jelent meg vasárnap reggel a kormány Facebook-oldalán egy bejegyzés Orbán Viktor miniszterelnök fotójával.

Bár a szöveg nincs idézőjelben, az szó szerinti idézet a kormányfőnek a miniszterelnok.hu oldalán december 13-án közzétett írásából – írja a Népszava.

 

Ebben Orbán Soros Györgynek ismét a Project Syndicate oldalára írt, a végül visszavont magyar-lengyel uniós vétóról szóló véleménycikkére válaszolt. A Népszava szerint azt, hogy a miniszterelnök nem elégedett meg a válasszal, és újabb sorosozós kormányzati kampány kezdődött, jól mutatja, hogy ezt megelőzően, szombat este egy hasonló tartalmú bejegyzés született.

Abban a kormány nevében az áll, „Elérkeztünk egy vízválasztóhoz. Soros György túlment egy határon, amit egy ország egy vállrándítással tudomásul vehet, Brüsszelben ott árt a magyaroknak, ahol csak tud. A magyar nemzeti érdeket az eddiginél hangsúlyosabban kell védeni.”

Ez a szöveg pedig Orbán Viktor legutóbbi, pénteki, december 18-án a Kossuth Rádióban elhangzott interjújából kiollózott rész.

Ugyan az efféle kampány egyáltalán nem szokatlan a magyar kormány részéről  – állapítja meg a lap – , mégis meglepő, hogy ezt karácsony előtt néhány nappal, a koronavírus elleni oltások megkezdése előtt alig egy héttel, valamint az újabb – leginkább az önkormányzatokat sújtó –, „gazdaságvédelmi terv” bejelentése után néhány órával kezdődik.

Forrás: Népszava