"Nem engedjük, hogy a hatalom elcsalja a választást"

HírKlikk 2019. május 26. 07:03 2019. máj. 26. 07:03

Dobrev Klára, a DK listavezetője megszerzi EP-képviselői helyét; most az a tét, hogy Jávor Benedeket, a Párbeszéd EP-képviselőjét megválasztják-e újra – mondta Ujhelyi István, az MSZP EP-kampányfőnöke.

„Szeretnék mindenkit megnyugtatni – a mi szavazóbázisunkat - Klári európai parlamenti képviselő lesz. Most az a kérdés, hogy Jávor Benedekből, aki idén az év európai parlamenti képviselője volt, tudunk-e EP-képviselőt ismét a magyar haza érdekében tenni, megszavazni. Ezért van arra szükség, hogy azok is, akik régi MSZP-szavazók, azok is, akik most újonnan jöttek hozzánk, maradjanak a közös listánál, nálunk: az MSZP-Párbeszéd listájánál” – mondta Ujhelyi.

Összeérnek ugyanis a szavazóbázisok, és sokaktól hallotta, hogy MSZP-s törzsszavazók esetleg „Klári” miatt szavaznának a DK-ra – indokolta a kérést.

„Nekünk most szükségünk van arra, hogy Jávor Bence, aki egyébként az eddigi közvélemény-kutatások alapján bent van és folytatni tudja a munkáját, ez így megmaradjon. Tehát harmadik mandátum az MSZP-Párbeszéd listáján akkor keletkezik, hogyha a szavazóink maradnak hűségesek az MSZP listájához.”

Felhívta a figyelmet arra: a racionálisan gondolkodóknak olyan listára kell szavazni, amely mandátumot is hozhat, mert ha 5%-ot el nem érő kispártokra szavaznak a választók, akár 200-250 000 szavazat is elveszhet, vagy egyenesen a Fidesznek hoz mandátumot.

A Fidesz pedig „azt játszotta az elmúlt időszakban”, hogy a saját médiagépezetén keresztül ütött vagy emelt pártokat, hogy kispártokat felhozzon – magyarázta.

Azt mondta: azoknak a szavazatait is várják, akik érzik annak a felelősségét, hogy az ellenzéket egy táborba kell terelni, mert így az önkormányzati választáson megroppantható Orbán rendszere.

„Orbán Viktor vesztett. Ezt a meccset Európában, és a hatalmi törekvéseit is, elvesztette. Az, hogy mi mikor tudjuk kitenni a kiskirályi székéből, az tőlünk függ” – mondta.

Megköszönte az MSZP több mint 10 000 aktivistájának, hogy annyi energiát fektettek a kampányba, és kijelentette: nem szeretné, ha az ellenzéki szavazatszámlálóknak – akik közül közel a fele MSZP-s delegált – el kellene hagyniuk a helyüket vasárnap azért, mert nem biztosítják a számukra a törvényben előírt élelmet és vizet.

„Nem engedjük meg, hogy elcsalja hatalom a választást. Nem engedjük meg Orbánnak, hogy kivezessen minket az unióból” – mondta, hozzátéve: az MSZP a szavazás egész ideje alatt „Vörös vonalat”: állandó telefonügyeletet fog biztosítani, ahová bejelenthetik a szavazók, ha visszásságot tapasztalnak.

Forrás: Hírklikk