Orbán Viktor: legyőztük a régi ellenzéket, és az új ellenzéket is

HírKlikk 2024. június 10. 05:00 2024. jún. 10. 05:00

A miniszterelnök a Bálnában értékelte az önkormányzati választásokat és az EP-választást is.

Éjfél után nem sokkal beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök. Az eddigi számok alapján úgy tűnik, hogy a Fidesz–KDNP ugyan vezet az EP-választáson, de 43 százalékra esett, és az eddigi 13 helyett 11 képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe, míg a Tisza Párt hét mandátumot kaphat, és a szavazatok több mint 30 százalékát szerezte meg.

Orbán Viktor azzal kezdte, hogy még egy órát várakoznak, míg befejeződik a számolás, de már nem akarják megkockáztatni, hogy senki ne nézze a beszédet. Ezután mindenkinek köszönetet mondott, aki részt vett a kettős választáson. Az 57 százalékos részvétel szerinte azt jelenti, hogy a demokrácia jól van, és nemcsak Budapesten, hanem Romániában is.

Magyarországon két választást tartottak, mindkettőt megnyertük, ráadásul háborús helyzetben – tette hozzá.

A kormányfő ezután röviden az eredményeket elemezte. Úgy számolta, hogy összességében a megyei jogú városokból is jól jöttek ki, ami Budapestet illeti, még várniuk kell, de Szentkirályi Alexandrának igaza volt, az egyetlen jó döntés volt a visszalépés.

Az EP-választás jelenlegi eredményét a miniszterelnök úgy jellemezte, hogy az emberek világosan megüzenték, hogy békét akarnak. Megerősítést kapott a békepárti kormányzati politika.

„Migráció stop. Gender stop. Háború stop. Soros Stop. Brüsszel stop” – sorolta fel Orbán a távirat szövegét, amit Európába küldenek.

A Momentumnak megjegyezte, hogy a Jóistennek van humorérzéke, mert a párizsi olimpia évében írta ki a magyar történelemből a Momentumot. Szerinte a másik tanulság, hogy az emberek nem kérnek azokból, akik a hazájuk ellen dolgoznak.

Orbán megköszönte a fideszes és KDNP-s aktivisták munkáját is. Nekik azt üzente, hogy a mai napon legyőzték a régi ellenzéket, az új ellenzéket és mindegy, hogy hívják az éppen soros ellenzéket, újra és újra mindig le fogjuk őket győzni.

Forrás: MTI/Hírklikk


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom