"Orbán Viktor magyar kormányfőt azonnal meg kell állítani"

HírKlikk 2018. szeptember 13. 19:05 2018. szept. 13. 19:05

A CNN videója szerint Magyarország egyre inkább hasonlít Oroszországhoz. Guy Verhofstadt szerint, politikai és pénzügyi eszközökkel is meg kell büntetni a magyar kormányt, mivel az veszélyt jelent a nemzetközi rendre.

Az európai kormányoknak és az Egyesült Államoknak „morális kötelességük beavatkozni” a magyar kormánnyal szemben Guy Verhofstadt szerint.

Az Európai Parlament liberális frakciójának a vezetője a CNN-en megjelent véleménycikkében, amelyet a Privátbankár szemlézett, ezt azzal indokolta, hogy a magyar kabinet „veszélyt jelent a törvényen alapuló nemzetközi rendre”.

Verhofstadt szerint Orbán Viktor magyar kormányfőt azonnal meg kell állítani:

„Nem nézhetjük tétlenül, hogy populista, szélsőjobboldali kormányok Vlagyimir Putyin keze közé juttassanak demokratikus európai államokat, és aláássák a háború utáni nemzetközi normákat. Az olyan kormányoknak, amelyek autoriter politikát folytatnak, politikailag és pénzügyileg is meg kell fizetniük ezért.”

Verhofstadt úgy véli, hogy Orbán Viktor 2010 óta olyan törvényeket fogadott el, amelyek megfojtják a szabad sajtót, átpolitizálják az igazságszolgáltatást és démonizálják a civil szervezeteket. Ráadásul „szégyenletes módon antiszemita témákat visszhangzott, és célba vette a nemzetközi, nagyra becsült Közép-európai Egyetemet” – írja a liberális politikus, aki szerint Magyarország ma már nem lehetne EU-tag (ugyanezt elmondta a Sargentini-jelentésről szóló parlamenti vitában is).

Verhofstadt egyúttal örömét fejezte ki amiatt, hogy az EurópaI Parlament szerdán elfogadta a magyar demokrácia állapotát kritizáló Sargentini-jelentést. 

 

Forrás: Privátbankár