Orbán Viktor: Magyar Péter az EP-ben vitázhat a miniszterelnökkel

HírKlikk 2024. szeptember 7. 19:50 2024. szept. 7. 19:50

HVG: Orbán Viktor tőle szokatlan módon, hosszan válaszolt újságírói kérdésekre, mielőtt bement a kötcsei Dobozy Kúriába megtartani éves politikai szezonnyitó zártkörű eligazítását fideszes politikusoknak és a párt körüli szellemi és gazdasági elitnek.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke Orbán érkezése előtt külön szólt a rendezvény helyszíne előtt várakozó újságíróknak, hogy állítsák fel a mikrofonokat, mert a miniszterelnök meg fog állni válaszolni.

Érdemi válasz kevés volt, de azt a HVG is megtudta, hogy Orbán valószínűleg összecsap Magyar Péterrel az Európai Parlament alakuló ülésén másfél hét múlva Strasbourgban. Azt mondta: az EP minden képviselőjének áll a rendelkezésére.

A miniszterelnök a lap kérdésére azt mondta, ha valaki meg akarja tudni, hogyan avatkozik be a magyar kormány az amerikai választásokba, olvassa el a sajtóban. Megkérdezték tőle azt is, felnéz-e Vlagyimir Putyinra, azt válaszolta, van elég magyar történelmi személyiség, akire fel lehet nézni, nem kell külföldön keresni.

Miközben Orbán az újságírók mikrofonjaihoz lépett, a DK ifjúsági szervezete, a Demokratikus Lendület egyik képviselője, Gyekiczki Márton szórt játékpénzt a miniszterelnök elé – az indoklás szerint azért, mert az az egy legalább érdekli.

 

Forrás: hvg.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom