Orbán Viktor másodfokon is perre megy az általa beperelt médiumok ellen

HírKlikk 2024. július 10. 19:50 2024. júl. 10. 19:50

A Media1 megtudta és ezt a Fővárosi Ítélőtáblán hivatalosan is megerősítették érdeklődésükre, hogy Orbán Viktor nem törődött bele abba, hogy a Fővárosi Törvényszék elsőfokon számára kedvezőtlen ítéletet hozott a kormányfő által, magánszemélyként, magyar médiumok ellen indított sajtóperekben és Orbán a Fővárosi Ítélőtáblánál fellebbezést nyújtott be vesztes pereiben.

Orbán Viktor nem törődött bele, hogy a Fővárosi Törvényszék első fokon számára kedvezőtlen ítéleteket hozott azon sajtóperekben, amelyeket a miniszterelnök azért indított számos médium ellen, mert szemlézték a SPAR vezetője egy ausztriai élelmiszeripari szaklapnak adott interjúját – írja a Media1.

Az interjúalany arról beszélt, hogy Orbán különadókkal és árbefagyasztással „zaklatja” a nagy élelmiszerláncokat, illetve a miniszterelnök azt kérte a kereskedelmi multitól: engedje meg a rokonának, hogy befektessenek a magyar leányvállalatba. Mindezek miatt az interjúban elmondottak szerint a SPAR átszervezte a magyarországi működését, illetve Svájcba menekítette magyarországi vagyona egy részét.

A lap úgy tudja, hogy

  • Orbán Viktor a 24.hu (Central Médiacsoport) ellen indított sajtóperére október 1-jén, 11 órakor kerül sor az Ítélőtáblán;
  • az RTL.hu ellen két per is van, az egyikre október 10-én, 10 órakor kerül sor tanácsülés keretében, míg a másik RTL-es per október 24-én, 10:30-kor lesz;
  • Magyar Narancs internetes oldalának szerkesztősége ellen indított per tárgyalására október 24-én, 9 órakor kerül sor;
  • Klubrádió által benyújtott fellebbezést október 8-án, 11 órakor tárgyalják;
  • az Index (Indamedia) elleni sajtóper másodfokú eljárására október 8-án, 9 órakor kerül sor;
  • a szintén az Indamediához tartozó Economx elleni per másodfokú tárgyalására kerül sor leghamarabb, már szeptember 17-én, 11 órakor.

Orbán a Hírklikk ellen is vesztett elsőfokon a Törvényszéken, de abban az ügyben a Média1 érdeklődésekor még nem tudták megmondani a Fővárosi Ítélőtáblán, mikor kerül sor másodfokú tárgyalásra, mivel a kérdéseik küldésekor még nem látszott fellebbezés a számítógépes rendszerben. 

Forrás: media1.hu


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom