Orbán Viktor megkongatta a vészharangot: meg akarják buktatni a szuverenista magyar kormányt

HírKlikk 2024. október 11. 08:30 2024. okt. 11. 08:30

Az Európai Bizottság (EB) és az Európai Néppárt vezetője, Ursula von der Leyen és Manfred Weber meg akarja buktatni a szuverenista magyar kormányt és helyére egy brüsszelita kormányt akar ültetni – jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor a magyar uniós elnökség szerdai európai parlamenti programismertetőjét követő vitát úgy értékelte, az a tényeket mellőzte, gyűlölködő volt és nem törődött Európával, az európai emberekkel, csak a támadás jellemezte.

A kormányfő azt mondta, a vita arról szólt, hogy meg akarják buktatni a magyar kormányt és helyére az európai szocialisták Dobrev Klárát, a néppárt pedig a Tisza Pártot Magyar Péterrel akarja kormányon.

Világossá tették, hogy ez az a koalíció, amit szeretnének és amelynek a házassága meg is történt a szemünk előtt – mondta.

Hozzátette, a két fél meg is mondta, hogy készen állnak arra, hogy teljesítsék, amit Brüsszel követel: Magyarország beszáll a háborúba Ukrajnával, támogatják a brüsszeli migrációs politikát, vagyis be kell engedni a migránsokat, a család- és a gyermekvédelmi törvényeket el kell törölni, és bele kell szállni a gazdasági, kereskedelmi háborúba.

Forrás: MTI


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom