Orbán Viktor mennyire veszi figyelembe az Önhöz hasonló emberek véleményét?

HírKlikk 2021. január 28. 16:30 2021. jan. 28. 16:30

A Szociális Demokráciáért Intézet különösen nagy mintájú kutatása szerint a lakosság többségének véleményét nem veszi figyelembe Orbán Viktor.

A 444 számol be a Szociális Demokráciáért Intézet kutatásáról, amely 10 ezer fő megkérdezésével készült a politikai hangulatról.

A megkérdezettek egyik feladata az volt, hogy 1 és 5 között osztályozzák, hogy „Orbán Viktor mennyire veszi figyelembe az Önhöz hasonló emberek véleményét?”.

Az 1-es azt jelenti, hogy egyáltalán nem veszi figyelembe a miniszterelnök a véleményüket, míg az 5-ös azt jelenti, hogy nagymértékben figyelembe veszi a véleményüket. A többi pontozás e két pont közötti árnyalatokat szemlélteti.

A kutatás eredménye az lett, hogy a megkérdezettek 52 százaléka úgy gondolja, hogy a miniszterelnök egyáltalán nem veszi figyelembe a véleményüket és csak 19 százalék gondolta úgy, hogy nagymértékben figyel Orbán Viktor a szavukra.

A 39 év alattiak, a diplomások és a budapestiek különösen nagy arányban mondták azt, hogy a hozzájuk hasonlók véleményét egyáltalán nem veszi figyelembe a miniszterelnök. A legjobb osztályzatokat pedig a községekben élők adták Orbánnak.