Orbán Viktor pénteken Moszkvába utazik

HírKlikk 2024. július 4. 18:10 2024. júl. 4. 18:10

A VSquare értesülései szerint három nappal a kijevi látogatása után Orbán Viktor Moszkvába utazik.

Moszkvai látogatást tesz pénteken Orbán Viktor, mindössze három nappal azután, hogy Kijevbe utazott találkozni Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel – írja nyugati és közép-kelet-európai diplomáciai forrásaira hivatkozva Panyi Szabolcs, a VSquare munkatársa a Twitteren, vette észre a Népszava. Az információk szerint a magyar kormányfő vezette küldöttségben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is helyet kap. 

Orbán Viktor kedden tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, akit a többi között arra kért, hogy gondolkodjon el a tűzszünet lehetőségén. Hogy erre miért nem azt a Vlagyimir Putyin orosz elnököt szólította fel, akinek a parancsára 2022. február 24-én az orosz hadsereg egységei lerohanták Ukrajnát, egyelőre nem világos, de ha a VSquare információi helytállóak, akkor pénteken lehetősége lesz rá. Szijjártó Péter egyébként még kedden felhívta az orosz kollégáját, Szergej Lavrovot, hogy méltassák a magyar-orosz kapcsolatokat és megállapítsák, Ukrajnának feltétel nélkül garanciákat kell adnia a területén élő kisebbségek jogainak a biztosítására. 

Forrás: Népszava


Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom