Orbán Viktor titkos alagutat akar építeni a Puskás Stadionba

HírKlikk 2021. február 23. 15:30 2021. feb. 23. 15:30

„Az utóbbi harminc évben példátlan lépésre szántam el magam, amikor úgy döntöttem, hogy egy, a kormány által titkosított információt most nyilvánosságra hozok” – kezdte videóját Stummer János, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke.

Stummer János Facebook oldalán számolt be arról, hogy hétfő reggel egy olyan papírt adtak a kezébe, amely szerint Orbán Viktor egy saját alagutat akar magának építeni a Puskás Stadionba 2 milliárd forint értékben. Ez a terv azért az ő kezébe került, „mert a nemzetbiztonsági bizottságon keresztül akarták ezt a beruházást sok évre titkosítani, elkerülve a botrányt, amit ez a hír okozhat”.

A jobbikos politikus, már aznap jelezte, hogy a bizottság elnökeként nem hagyja jóvá és nem engedi, hogy napirendre kerüljön a keddi bizottsági ülésen.

„Aztán délután megjelent az irodámban Halász János, a bizottság fideszes alelnöke, és jelezte nekem, hogy módosítani fognak a napirenden, hogy dönthessünk a mai ülésen erről, a Puskásba tervezett titkos alagútról. Mármint, hogy ők dönthessenek, mert hogy a Fidesznek többsége van ebben a bizottságban is” – mondta Stummer.

A bizottság elnöke elmondta, hogy a keddi ülésen pedig Halász János, Lezsák Sándor, Móring József és Hubay György „meg is szavazták ezt a titkosított alagutat a főnöküknek”, ezzel arra kényszerítették őt, hogy kiálljon a nyilvánosság elé, mert úgy érezte közölni kell, hogy „mit építenek az emberek adóforintjaikból és azt hogyan próbálják meg a titkosítás segítségével elsumákolni”.

Stummer hozzáteszi, hogy a lépésének következménye az lesz, hogy a bizottság fideszes többsége elmozdítja őt a pozíciójából és bíróság elé állítják majd. Tisztában van ennek a lépésnek a jogi és politikai következményeivel, de vállalta azokat, mert „képviselői esküje alapján mást nem tehet”.

„Stadionba épített titkos alagutakra és más ehhez hasonló felesleges urizálásra az adófizetők pénzét elherdálni, főleg ilyen válságos időkben nem lehet” – tette hozzá a politikus.

Forrás: Facebook