Orbánnak állandóan behelyettesíthető ellenség kell, mint a kártyában a Jolly Joker

HírKlikk 2021. július 25. 12:10 2021. júl. 25. 12:10

Öt olyan kérdés került a népszavazásba, amelyekre – elmeállapotának minimális birtokában lévő ember csak igennel válaszolhat, ez semmit nem mér fel – mondta Gábor György. A vallásfilozófus szerint ezzel megpróbálják igazolni, az igazolhatatlant. „Senki nem akarja, hogy a gyerekének iskolákba bejutott hordák kezdjenek el akár demonstratívan eljátszani különböző szexuális jeleneteket.”

„A kérdésfeltevés arra irányul, hogy ha mindenki igennel felel, akkor ezzel fog igazoltnak látszani, hogy ez a törvény jó és alkalmas, az ország erre mond igent.”

Bozóki András politológus a KlikkTv Heti Egyenleg című műsorában hozzátette, „Orbán olyan politikai csatákat kezd el, amelyekben biztos, hogy ő nyer. A migránsozást is akkor kezdte el, amikor a fizikai valójukban megjelentek a Keleti pályaudvaron.”

„Aztán, ahogy gyengült, olyan ellenfelet talált, aki már nincs is jelen, de fel lehet növeszteni, mint egy gólemet, ez lett Soros György. Orbán először megpróbálta áttematizálni a homofób-pedofil törvényt és úgy gondolta, hogy beletesz egy csavart, amellyel a Jobbikot leválasztja az ellenzékről. A homofób tematika jól működött a lengyel választáson, de Európában velünk kapcsolatban sokkal nagyobb volt a reakció, mert Orbánék a melegeket kigolyózták a komolyan vehető emberek köréből, holott a téma egy emberi egyenlőségi kérdés. A meleg honfitársaink ugyanolyan jogokat kell, hogy élvezzenek, mint a többiek. Akkor újabb csavarral jött elő, mert érezte, hogy nem lehet a melegeket megtámadni. Ennek azonban már nincs sok köze az eredeti törvényhez. Ne propagáljanak nemváltó műtéteteket – az egész diskurzust elviszi afelé, hogy veszélyben vannak a gyerekeink. Sem a pedofil-törvényben, sem a homofób tematikában ez nem volt benne.”

Bozóki András szerint Magyarországon az emberek nem is nagyon tudják, hogy mi a transz, mi a transzfób, „mert láthatatlan ellenséget sikerült felfesteni a falra és ezt le is lehet győzni. A népszavazás érdektelenségbe fog fulladni, mert az emberek hétköznapi tapasztalataival ez nincs köszönőviszonyban sem. Részt vesz majd 20 százalék, amelynek 90 százaléka azt mondja, amit Orbán és kijelentik, hogy sikeres volt a referendum.”

Gábor György felhívta a figyelmet arra, hogy az unió nem elsősorban gazdasági vállalkozás, már a születés pillanatában az alapítók is világossá tetették, hogy itt jogállami feltételek léteznek. „Amikor tavaly decemberben az unió arról határozott, hogy a kifizetéseket ilyen feltételekhez köti, akkor önmagához volt következetes. Most, amikor közzétették a jelentésüket, az azt mutatja, hogy Magyarország mi mindenben nem teljesít, sőt, azt mutatja, hogy a korábbiakhoz képest mi mindenben teljesít rosszabbul. Ilyen a korrupció, a média helyzete. Vannak jogállami feltételek és ezeket teljesíteni kell, hiszen ettől Eu az Eu. Sok minden mástól is, de ettől alapvetően.”

Minden társadalomban, minden tisztességes felmérés megállapítaná, hogy jelen van az antiszemitizmus – folytatta. „Az antiszemitizmussal szemben sok teendő van, az oktatástól kezdve a nevelésen, szocializálódáson át, sok mindent el kellene végezni. Nem a jog eszközével kell tiltani, de a társadalom számára egyértelműen jelzést kell adni erről a beszédről. Ha valaki gyűlölettel beszél, ehhez joga van, de ez semmi ahhoz képest, amikor a politikai közbeszéd részévé válik az antiszemita, rasszista, kirekesztő beszédmód. Magyarországon az elmúlt évek során egyre erőteljesebben és egyre mélyebben hallhattuk ezt, és annak a legkülönbözőbb formáját, a kódolt formáját is. Ma már lehet úgy zsidózni, hogy a zsé el sem hangzik, ma már lehet összekacsintani, ahol mindenki érti, hogy mit mond a politikus. Ha ez a politikai közbeszéd részévé válik, annál rombolóbb dolgot nem tudok elképzelni. Ezzel a pedofil-törvénynek álcázott gazemberséggel elérte a politika azt, hogy folyamatosan támadják a melegeket, van, akit a saját lakásában. Ez a veszélyes.”

Bozóki András úgy látja, „az elit-korrupció hálójában vergődik az ország, amit a miniszterelnök, a kormány, a mintaadók tesznek, azt követik az emberek. Ha azt látják, hogy lehet zsidózni, akkor azt teszik, ha azt látják az emberek, hogy a karlendítős, fekete pólós, úgynevezett magyar szurkolók mellett kiáll a külügyminiszter, a miniszterelnök, akkor azok már simán randalírozhatnak az utcán, potenciálisan majd balhékat fognak csinálni a választások környékén, tehát bátorítja őket a politika.”

„Egy olyan hatalomnál, amely a saját identitását mindig egy ellenségképhez viszonyítva határozza meg, annál alapszempont az, hogy az ellenség állandóan behelyettesíthető legyen, mint a kártyában, csak elő kell húzni a Jolly Jokert” – fogalmazott Gábor György.

Forrás: Hírklikk