Orbánnál az alkalom határozza meg, hogy kinek mit mond

HírKlikk 2023. december 22. 20:20 2023. dec. 22. 20:20

Meg kell segíteni Ukrajnát, de nem a magyarok zsebére – ezt emelte ki a konzervatív német lap az Orbán Viktor csütörtöki nemzetközi sajtótájékoztatóján elhangzottakból.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung rámutatott, hogy 2010 óta nem sokszor fordult elő, hogy leállt olyan újságírókkal, akik nem tekinthetők mikrofonállványnak. Ez alkalommal azonban szinte az volt a benyomás, hogy tetszik neki, ha alkalmanként csörtéznie kell a bírálókkal, például amikor azok kényelmetlen kérdéseket tettek fel neki arról, miként tehetett szert ilyen mérhetetlen vagyonra Mészáros Lőrinc vagy a nemzeti vej. Érdemben persze nem sokat mondott.

Annál inkább bő lére eresztette viszont a mondandóját a külpolitika kapcsán. Úgy értékelte, hogy bizonyos körök Amerikában próbálják megakadályozni Donald Trump indulását, majd arra panaszkodott, hogy Magyarországot kettős mércével mérik. Mindazonáltal nem kívánta kizárni, hogy a következő Tanácsülésen megegyeznek Ukrajna megsegítéséről.

Korábban azt lehetett nála kivenni, hogy Ukrajnát jobban elítéli, mint Oroszországot, ám ezúttal megpróbálta megmagyarázni, miért nevezte katonai műveletnek a háborút, amikor nemrégiben Pekingben Putyinnal találkozott. Nyíltan elismerte, hogy nála az alkalom határozza meg a szóhasználatot.

A svéd NATO-csatlakozás késleltetése ügyében arra hivatkozott, hogy a képviselők döntöttek így, miközben a Fidesznek kétharmada van.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom