Orbánt másolja az új szlovák kormányfő

HírKlikk 2023. október 12. 21:00 2023. okt. 12. 21:00

Az új szlovák koalíció azt ígéri, hogy fenntartja mind az uniós, mind a NATO-tagságot, ám az ország romboló erőnek bizonyulhat Orbán Viktor oldalán, aki Robert Fico régi szövetségese.

A régi-új miniszterelnök magyar kollégájától merítve az ötletet, azt ígéri, hogy átalakítja az igazságszolgáltatást, így a rendőrséget és a korrupciós ügyekben eljáró különleges ügyészséget.

Célba veszi a független sajtót, illetve a civil szférát. A demokratikus normák lebontása Magyarországon és Lengyelországban vizsgálatot eredményezett az EU részéről, beleértve sok milliárd euró visszatartását.

A Bloomberg arra figyelmeztet, hogy Fico visszatérése a szervezet egységét veszélyezteti Ukrajna ügyében. A populista vezető szembemegy a közös irányvonallal egy sor kérdésben, legyen szó Oroszországról, az éghajlatról vagy a migrációról.

Most úgy nyilatkozott, hogy meg kell védeni a polgárokat az illegális bevándorlástól. Egyben felújította a támadást az LMBTQ-jogok ellen. Úgy fogalmazott, hogy nem kér a gender ideológiából. Vissza kell térni a józan észhez, a hagyományokhoz, az a jó, ami normális és természetes.



Hírklikk

Támogasd a munkánkat, hogy egyre több tényfeltáró anyaggal, izgalmas riportokkal tartsunk ellent a kormányzati propagandának.

Támogatom
Támogatom