Óriási öngólokat rúgott a Fidesz

HírKlikk 2020. március 4. 07:12 2020. márc. 4. 07:12

A II. kerületi Fidesz kedden azt követelte, hogy Őrsi Gergely hívja vissza Magyar Györgyöt a II. Kerületi Közbiztonsági Alapítvány kuratóriumi elnöki tisztségéből.

A kerület MSZP-s polgármestere viszont Facebook-bejegyzésben jelezte, hogy korábban a kormánypárti képviselők is megszavazták az ügyvéd kinevezését.

 

„Én arra kérném a Fideszt, adjon magyarázatot arra, miért szavaztak meg egy szerintük alkalmatlan embert az alapítvány élére, majd kérjen elnézést a II. kerületi emberektől, amiért megpróbálták ezt elhallgatni és megtéveszteni a választókat. A budaiak nem kíváncsiak a Fidesz butítókampányának újabb felvonására. Ha a Fidesz ennek ellenére ragaszkodik a gyűlölködéshez, kicsit több igényességet várnék, egyeztethetnének például a propagandagépezettel, hogy legközelebb ne szavazzanak meg olyan embert, akiről tudják, hogy később megtámadják"

- írta Örsi a Facebookon.

A Fidesz azért kérte a visszahívást, mert szerintük "az ügyvédről nemrég derült ki, hogy a börtönbiznisz egyik legnagyobb nyerészkedője, 419 kártérítési pert indított a bűnözők nevében a magyar állam ellen, és mintegy félmilliárd forint sikerdíjat tett zsebre ebből."

A Magyar Nemzet később arról írt, hogy a fent említett összeg nem sikerdíj volt, hanem ennyit pereltek ki az államból kártérítésként az ügyfeleiknek mintegy 419 ügyben.

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke kedd este közleményben hívta fel a II. kerületi Fidesz figyelmét, hogy ne Őrsi Gergely polgármestert utasítgassa, hanem a parlamenti frakciója lemondását követelje, hiszen a börtönkártérítések alapjául szolgáló törvényt ők szavazták meg. Tették ezt annak ellenére, hogy az MSZP már akkor figyelmeztetett, hogy ennek súlyos következménye lesz.

Ezután a kormánypárt fiókszervezete, a II. kerületi Fidesz, annak a Magyar Györgynek követeli a távozását, akit ők maguk is megszavaztak a kerületi Közbiztonsági Alapítvány kuratóriumi elnökének - fogalmaz a közlemény.

Uraim! Nem ezt hívják öngólnak? Ráadásul kétszer egymás után? - tette fel a kérdést a szocialisták elnöke.

Forrás: Hírklikk