Óriáskeresztet terveznek Kecskemét fölé

Márkus 2015. április 15. 10:03 2015. ápr. 15. 10:03

Zarándokkilátót terveznek a Kecskemét fölé magasodó vízműdomb tetejére, amelyet egy hatalmas kereszt szimbolizálna - számolt be az elképzelésről a Hírösvény nevű helyi hírportál.

A lap értesülése szerint már elkészültek a tervek - amely a kezdetekben egy lassan forgó, kilátó-étteremről szólt - egy hatalmas kereszt formájában. A monumentális kezelt fakereszt kőtalapzaton állna. A koncepció szerint ez egyben zarándoklati célállomás, valamint közös pontja lenne a Bács-Kiskun megyeszékhelyén működő kis egyházaknak.

A domb-kereszt koncepciója részben egy civil egyesület ötlete volt, de sokan támogatták az ötletet, igaz, a Hírösvény által megkérdezett helyi egyházak és gyülekezetek, valamint városatyák még nem tudnak róla, a képviselő-testület nem tárgyalta.

A vízműdomb Kecskemét széchenyvárosi részében található, a Benkó Zoltán Szabadidő Központ területén. A dombot az ott található tavak kotrásából kitermelt földből alakították ki 1976 és 1986 között, magassága 49 méter. A domb ötlete Benkó Zoltáné, a vízmű vállalat egykori igazgatójáé volt, az iránta érzett tiszteletből keresztelték el róla a tavakra épülő szabadidőközpontot.