Országos fotós kampány egy kislányért – Ön is segíthet!

HírKlikk 2019. december 6. 10:07 2019. dec. 6. 10:07

Példamutató összefogásról tett tanúbizonyságot a fotós társadalom: országos fotós kampányt indítottak „Add a mosolyod" néven egy kollégájuk agydaganattal megbetegedett kislányának külföldi kezelését elősegítendő. Két januári vasárnapon jótékonysági fotózásokat tartanak. Tíz-ötven százalék közötti kedvezményt biztosítanak január 5-én és 19-én, s a teljes bevételt a Szonja Gyógyulásáért Alapítvány számlájára utalják.

Pár nap alatt országos szintű megmozdulássá nőtte ki magát a fotós szakmán belül az „Add a mosolyod". Budapesten és vidéken már több mint 120 fotós csatlakozott a mozgalomhoz, amivel egy 14 éves fóti lánynak, Szonjának igyekeznek segíteni. A 14 éves lány Fóton lakik és Dunakeszire jár nyolc osztályos gimnáziumba. Jól tanul, óvodás kora óta néptáncol. Nyáron elkezdett szédülni, s augusztus elején daganatot mutattak ki az agytörzsében. Októberben meg kellett műteni, de a daganatnak csak egy részét tudta a professzor eltávolítani.

A műtét jól sikerült, nem voltak szövődmények. Hat hétre rá kezdték el a sugárkezelést Budapesten, hetente ötször hordják be a városba. Emellett szájon át bevehető kapszula formájában, kemoterápiát kap. Ezt jól viseli, de minden kezelés után nagyon elfárad és sokat alszik. A szülők rátaláltak egy sorstársára, aki a magyar sugárkezelést követően, Kölnben, egy komplex immun- és hőterápiás kezeléssorozatot kap. Felvették a kapcsolatot a kölni klinikával, ahol január végére kaptak időpontot az első vizsgálatra. Meg kell várniuk a magyar sugárkezelés végét és rá két hétre nézik meg Szonját.

A szükséges pénzt összegyűjtendő, a fotós anyuka kollégái alapítványt hoztak létre és elindították az országos fotós kampányt. Az első vizsgálat és a konzultáció költsége – 3500 euro –  adományokból már összegyűlt, de további 30 millió forintra van szükség a kezelés elkezdéséhez, amelyre január végén kerül sor. Ezt szeretnék összeszedni.

Csak ajánlani tudjuk, hogy aki szeretne fotósorozatot készíttetni gyermekéről, családjáról, kedvencéről vagy akár magáról, csatlakozzon a mozgalomhoz: ehhez nem kell mást tennie, mint ezen a linken jelentkezni a két januári vasárnap egyikére (5., illetve 19.). azt is nagyon megköszönik, ha az alapítvány számlaszámára akár a legkisebb összeget is átutalják.

Minden információt ugyancsak ezen a linken lehet találni Szonjáról és a mozgalomról.

Forrás: Hírklikk